Brandweerteams oefenen in Weteringpark | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een 'slachtoffer' met brandwonden wordt gestabiliseerd
Een 'slachtoffer' met brandwonden wordt gestabiliseerd (Foto: Koen Jongen)
brandweer

Brandweerteams oefenen in Weteringpark

Tien brandweerteams uit Zuid-Holland en Gelderland deden zaterdag 16 april mee aan een vaardigheidstoets van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC). De wedstrijden werden georganiseerd door de Brandweer Leiderdorp.

Er was een serie van calamiteiten in scène gezet bij het terrein van de scouting aan in het Leiderdorpse Weteringpark: Een barbecue feestje op het scoutingeiland in de Vadedoplas gaat vreselijk mis doordat een fles spiritus in een van de brandende barbecues werd gegooid. Om het nog wat erger te maken ontstaat er een brandje in een loods van de scouting op het vaste land waar twee monteurs aan een auto werkten. De monteurs hadden dat niet in de gaten doordat ze wegrenden om hulp te bieden. Daarbij is ook nog een van hen gewond geraakt doordat hij zich misrekende toen hij op de pont naar het eiland wilde springen.

De teams kregen de niet geringe taak de slachtoffers in veiligheid te brengen en de branden te blussen. Daarbij beoordeelde het ABWC de team op meerdere aspecten: kennis, kunde en de kwaliteit van de deelnemers. Factoren als stress en tijdsdruk wogen ook mee. Het brandweerteam van Benthuizen scoorde het beste, de tweede plaats ging naar het team van de Brandweer Zwijndrecht en de derde plek was voor het team van de Brandweer Nieuw Beijerland.

Zie ook het verslag van de brandweer op Facebook

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>