De Regenboog helemaal af met vernieuwd plein | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Samen met twee leerlingen legt wethouder Willem Joosten de laatste steen in het vernieuwde plein van PCOB De Regenboog.
Samen met twee leerlingen legt wethouder Willem Joosten de laatste steen in het vernieuwde plein van PCOB De Regenboog. (Foto: J.P. Kranenburg)

De Regenboog helemaal af met vernieuwd plein

Sinds ruim anderhalf jaar zit de Leiderdorpse basisschool De Regenboog in een prachtig vernieuwd gebouw. Maar het schoolplein kon nog wel een opknapbeurt gebruiken. Dat is de afgelopen maanden gebeurd. Twee weken geleden werd als sluitstuk een prachtig speeltoestel voor de oudste leerlingen geplaatst waarmee het plein klaar was voor de officiële opening. Die vond plaats op vrijdagochtend 12 april. Wethouder Willem Joosten maakte het plein helemaal af door het plaatsen van de symbolische laatste stoeptegel, die passend voorzien is van een regenboog.

Door: Corrie van der Laan

Directeur Roel Sarneel, die sinds een jaar aan het roer staat bij PCOB De Regenboog, is razend trots op zijn school. De Regenboog is gevestigd in Kindcentrum De Voorhof dat tussen december 2016 en augustus 2017 een ingrijpende renovatie heeft ondergaan. Waarbij de school meer dan een half jaar moest bivakkeren in noodgebouwen op het schoolplein. Maar het was het ongemak meer dan waard, benadrukt Sarneel. "We zitten nu in een moderne, frisse en prettige omgeving. Dit gebouw leent zich om op een rustige, gestructureerde manier onderwijs te geven."

Maar toen nog dat plein. De negen maanden dat er noodgebouwen op stonden, hadden duidelijk hun sporen achtergelaten en de buitenruimte van de school was sowieso wel aan een facelift toe. Het was even sprokkelen om de benodigde financiën te vinden maar het is allemaal gelukt, mede dankzij de hulp van ouders en grootouders, vertelt Sarneel. "Die hebben geholpen met het lichten van de tegels, een enorm karwei. En een aantal moeders heeft meegewerkt om het speelgoed- en gereedschapsschuurtje te schilderen."

Als laatste kwam er ook nog dat grote klimtoestel voor de bovenbouw. "We hebben de kinderen van groep 5 tot en met 8 twee opties voorgelegd en ze hebben deze gekozen. Het is bedoeld voor de groteren, maar we zien dat de jongere kinderen er ook gebruik van maken. Dat is het leuke van een kleinere school (De Regenboog heeft rond de honderd leerlingen, red); alle kinderen kennen elkaar en vinden het leuk samen te spelen."

Op het vernieuwde plein, dat wellicht het grootste schoolplein in heel Leiderdorp is, hebben ze daar nu alle mogelijkheden voor.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>