Jongeren testen hun vaardigheden als automobilist | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Alle deelnemers aan de Drive Experience en de coaches bij elkaar. Geheel rechts wethouder Willem Joosten die de dag opende door als eerste een noodstop te maken.
Alle deelnemers aan de Drive Experience en de coaches bij elkaar. Geheel rechts wethouder Willem Joosten die de dag opende door als eerste een noodstop te maken. (Foto: Johan Kranenburg)
Jongeren

Jongeren testen hun vaardigheden als automobilist

Jongeren testen hun vaardigheden als automobilist

Ruim twintig jonge (18 tot 25 jaar) Leiderdorpse autorijders deden zondag 7 april bij het gemeentehuis mee aan The Drive Experience, een praktijkdag waarop zij hun vaardigheden als automobilist kunnen testen. Ze discussieerden over afleiding, alcohol en drugs in relatie tot verkeersdeelname en maakten in groepjes met een coach een rit door de omgeving waarbij ze gewezen werden op verbeterpunten in hun rijstijl.

Het meest spectaculaire programmapunt van de dag was het maken van noodstops op een gladde rem/slipbaan. Ze merkten daarbij in de praktijk hoe lang hun remweg op een glad wegdek bij verschillende snelheden is en voelden de werking van het ABS remsysteem. Hier kunnen ze later in het verkeer voordeel aan hebben.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>