Vrijmarkt op Koningsdag dreigt te verdwijnen | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De vrijmarkt in het oude dorp is altijd een feestje op zich, zowel voor de kopers als voor de verkopers.
De vrijmarkt in het oude dorp is altijd een feestje op zich, zowel voor de kopers als voor de verkopers. (Archieffoto: Johan Kranenburg)

Vrijmarkt op Koningsdag dreigt te verdwijnen

De Vrienden van het Oude Dorp luiden opnieuw de noodklok. De vrijmarkt op Koningsdag in Leiderdorp dreigt te verdwijnen door een flink vrijwilligerstekort.

De stichting organiseert al ruim 25 jaar de grote kindervrijmarkt in combinatie met verschillende activiteiten voor kinderen, zoals springkussens en de verkoop van suikerspinnen. "We hebben jaarlijks zo'n veertig vrijwilligers nodig. Dit jaar zitten we, door allerlei factoren pas op een kwart en de tijd begint te dringen", aldus voorzitter Fried de Rave.

Het bestuur maakt zich vooral zorgen om de dalende animo om vrijwilliger te zijn. Het kan nu tot gevolg hebben dat er attracties geschrapt moeten worden. Maar dan komt ook de kostenneutraliteit in gevaar. "De uiterste consequentie is dat we dit jaar voor het laatst de vrijmarkt en bijbehorende activiteiten organiseren", aldus de voorzitter.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.facebook.com/oudedorp of info@oudedorp.nl. De tijden dat men kan helpen zijn van 10.00 tot 13.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>