Geen gezamenlijke Koningsspelen in Leiderdorp | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Koningsspelen op de velden van RCL in 2018.
De Koningsspelen op de velden van RCL in 2018. (Foto: Johan Kranenburg)

Geen gezamenlijke Koningsspelen in Leiderdorp

Vijf jaar achtereen was het vaste prik in Leiderdorp: op de laatste vrijdag voor Koningsdag vonden de Koningsspelen voor kinderen van alle lokale basisscholen plaats op de velden van RCL. Dit jaar komt aan die jonge traditie een eind. Een aantal basisscholen houdt vrijdag 12 april – extra vroeg omdat de laatste vrijdag voor Koningsdag op Goede Vrijdag valt - zelf Koningsspelen maar van een gezamenlijk evenement is geen sprake meer.

Door: Corrie van der Laan

De Leiderdorpse Koningsspelen werden altijd georganiseerd door het Sportfondsen Sport Servicepunt. Per 1 januari dit jaar is het Sport Servicepunt opgegaan in Incluzio, de nieuwe overkoepelende welzijnsorganisatie in Leiderdorp.

"Bij die overgang hebben we meteen gekeken naar wat we deden en wat we in de nieuwe situatie willen blijven doen, naar welke activiteiten we afstoten en welke nieuwe dingen we oppakken", vertelt Joyce Thissen, die met het Sport Servicepunt meegekomen is naar Incluzio. De organisatie van de Koningsspelen is daarbij gesneuveld. "Uit de evaluatie bleek dat dit een enorme tijdsinspanning kost van de medewerkers terwijl het een relatief kleine impact heeft; voor de kinderen is het niet meer dan een dagdeel. In de visie van Incluzio kan je die tijdsinspanning dan beter op een andere manier inzetten. Bijvoorbeeld voor projecten in het kader van meer bewegen onder schooltijd. We zijn daar nu mee bezig maar dat staat nog in de kinderschoenen."

Het zou kunnen dat volgend jaar in samenwerking met Leiden iets op poten wordt gezet in het kader van de Koningsspelen. Over enkele weken verwacht Thissen daar een plan-opzet voor. "Maar ook dan zullen we alleen ondersteuning bieden vanuit Incluzio, we nemen niet de algehele coördinatie op ons."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>