Marijke van Pernis overhandigt de cheque aan Ad Olivier.
Marijke van Pernis overhandigt de cheque aan Ad Olivier. Foto: Ellis Groothof

12.000 euro van Protestantse Gemeente Leiderdorp voor Lion Heart Foundation

Algemeen

Tijdens de kerkdienst in de Scheppingskerk op zondag 31 maart overhandigde Marijke van Pernis, voorzitter van de diaconie van de Protestantse Gemeente in Leiderdorp een cheque van 12.000 euro aan penningmeester Ad Olivier, van de Lion Heart Foundation.

Ruim de helft van dit bedrag, 6.320 euro komt uit de opbrengst van de papierinzameling en boekenmarkten die in 2018 georganiseerd werden in en bij de Scheppingskerk. Met collectes, donaties en andere acties werd dit bedrag aangevuld tot 12.000 euro.

De Lion Heart Foundation is een Nederlandse organisatie en werkt in Sierra Leone aan de ontwikkeling van duurzame gezondheidszorg en kennisoverdracht, met als doel de lokale bevolking te helpen een eigen toekomst op te bouwen. In het Lion Heart Medical Centre in Yele werken veel lokale, getalenteerde verpleegkundigen, die zich graag verder willen ontwikkelen. Met het 'LHMC Studiefonds' wil de Lion Heart haar lokale medewerkers uitzicht geven op een betere toekomst. De gift is bestemd voor dit studiefonds waarmee geïnvesteerd wordt in betere zorg in de binnenlanden van Sierra Leone.

Uit de krant