Oranjeboekje 2019 klaar voor huis-aan-huis verspreiding | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Voorzitter Hans Kruidenberg en bestuurslid Rina Cooijmans van de Oranjevereniging Leiderdorp met de eerste Oranjeboekjes 2019. | Foto: PR
Voorzitter Hans Kruidenberg en bestuurslid Rina Cooijmans van de Oranjevereniging Leiderdorp met de eerste Oranjeboekjes 2019. | Foto: PR (Foto: PR)
Oranjefeesten

Oranjeboekje 2019 klaar voor huis-aan-huis verspreiding

 Vanaf donderdag 28 maart werden de Programmaboekjes van de Oranjevereniging Leiderdorp verspreid. "Alle 13.000 huishoudens in ons dorp kregen, of krijgen een dezer dagen, het programma van de Oranjeactiviteiten in hun bus", zegt Hans Kruidenberg, voorzitter van de Oranjevereniging Leiderdorp. "Met veel plezier zochten we ook voor dit jaar voor jong en oud Oranjeactiviteiten. Het bestuur en een aantal vrijwilligers bezorgen zelf het boekje bij u thuis."

Vredeseducatie

Al eind maart startte de eerste activiteit, voor jongeren: bij leerlingen in groep 7 en 8 kwamen veteranen vertellen. "We bieden basisscholen een gastles aan in het kader van vredeseducatie", vervolgt Kruidenberg. "Veteranen komen over hun ervaringen vertellen en benadrukken daarbij het belang van vrede in de wereld. Ze zijn verbonden aan het Veteraneninstituut te Doorn dat het belangrijk vindt om de bijzondere ervaringen van veteranen vast te leggen met als doel kennis hiervan over te dragen aan de samenleving. Veel scholen doen er dit jaar aan mee."

De tweede activiteit is er eentje voor ouderen. Op 13 april vindt de Ouderensoos in de Scheppingskerk plaats en komt het Gewestelijk Seniorenorkest uit Vlaardingen optreden. Voor deze Oranjemiddag is aanmelding mogelijk via www.ovleiderdorp.nl/oranjemiddag of telefonisch bij Arno Mentink (5891729).

Nieuwe plek aubade

Nieuw is de plek van de aubade: in het Oude Dorp. Kruidenberg: "Op Koningsdag hopen we met veel Leiderdorpers onder begeleiding van Marchingband Tamarco om 9.00 uur de dag te starten in de Hoofdstraat, ter hoogte van de Hollandsche Tuyn. Na de aubade loopt u zo de vrijmarkt op."

Vervolgens kan deelgenomen worden aan de speciale editie van de Oranje Sportfondsen/van Houdt Prestatieloop. Deze wordt dit jaar voor de vijftigste keer georganiseerd. Ter ere hiervan wordt naast de gebruikelijke afstanden ook de 10 Engelse Mijl (16.1 km) aangeboden.

Bevrijdingstaptoe

De Bevrijdingstaptoe die op zondagmiddag 12 mei wordt gehouden belooft weer een happening te worden. In samenwerking met Marchingband Tamarco en voetbalvereniging RCL vindt de taptoe plaats op de velden van RCL. Vijf gerenommeerde bands zullen optreden, waaronder Takostu, de wereldkampioen Marsparade WMC Kerkrade. In het Oranjeboekje staat meer informatie.

Het Programmaboekje is financieel mogelijk gemaakt door sponsoring en advertenties van lokale bedrijven en organisaties.

Het werk van de Oranjevereniging wordt gesteund door het lidmaatschap van vele Leiderdorpers. Iedereen kan lid worden voor slechts € 5,00 per jaar. Aanmelden kan via 'Lid worden' op de website www.ovleiderdorp.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>