Donderdag lag de bodem van het oude 50 meterbad bloot en waren de tegeltjes en de belijningen van een deel van de acht banen duidelijk te zien.
Donderdag lag de bodem van het oude 50 meterbad bloot en waren de tegeltjes en de belijningen van een deel van de acht banen duidelijk te zien. Foto: Corrie van der Laan

Breekhamer maakt korte metten met oude 50 meterbad

Algemeen

Voordat de bouw van de Lidl op de hoek van de Willem-Alexanderlaan en de Ericalaan in Leiderdorp kan starten, moet even een vuiltje weggewerkt worden: onder de grond ligt hier nog het oude 50 meter buitenzwembad. 

Maandag 25 maart is het werkterrein ingericht, dinsdag zijn proefsleuven gegraven om de locatie van kabels en leidingen exact in beeld te krijgen. Woensdag is gestart met het uitgraven van het zwembad. Donderdag lag de bodem bloot en waren de tegeltjes en de belijningen van een deel van de acht banen duidelijk te zien. Een breekhamer maakt korte metten met de zwembadvloer en de betonbak eronder waarna het puin verwijderd kan worden. Het werk zal naar schatting nog een week duren.

Uit de krant