Ewoud Kroneman van RCL in duel met Voorschoten'97 speler Peer van Paasen.
Ewoud Kroneman van RCL in duel met Voorschoten'97 speler Peer van Paasen. Foto: Johan Kranenburg

RCL alsnog met lege handen tegen koploper

Sport

Wát een slotfase in de wedstrijd tussen RCL en Voorschoten 97! Zeven minuten voor tijd scoorde Peer van Paasen de 1-3 en hing de thuisclub geslagen in de touwen. Zo leek het. In de zelfde minuut echter verkleinde Tom Wijnalda de achterstand tot 2-3 en amper zestig seconden later scoorde hij de gelijkmaker. Dolle vreugde aan de kant van de Leiderdorpers en verbijstering bij Voorschoten. In de vierde minuut van de extra tijd hielp Vrouwe Fortuna de hevig aandringende bezoekers een handje. Uit een zeer onoverzichtelijke situatie voor het doel van RCL rolde de bal voor de voeten van Ian Baggerman die van dichtbij keeper Gideon de Lange passeerde: 3-4. Een pure climax van een leuke voetbalmiddag waar RCL op basis van vechtlust wel een puntje verdiend had. Voetballend gezien kende het duel een terechte winnaar.

Na het gelijke spel van Voorschoten'97 vorige week tegen DSO was de koploper op zoek naar een zege. RCL probeerde met een versterkt middenveld en met de spitsen Remy Libbinga en Thom Wijnalda er op zijn minst een puntje uit te slepen. Een groot deel van de wedstrijd was Voorschoten'97 de betere ploeg, maar kon de kansen te weinig benutten. Het had zelfs een penalty nodig om op de verdiende voorsprong te komen. Mike Slottje kreeg de bal tegen zijn arm die hij tegen het lichaam had. Omdat hij echter duidelijk richting de bal boog ging de bal toch op de stip. Ronnie Verplancke had zoals verwacht geen moeite om het buitenkansje te benutten.

Nadat Alex Iliopoulos en Verplancke nog dichtbij de 0-2 waren, scoorde juist RCL via Wijnalda uit een van de spaarzame aanvallen. De bezoekers protesteerden heftig, omdat het wel erg veel van buitenspel weg had. De scheidsrechter van dienst gaf echter aan dat de bal van de voet van een van hun eigen spelers kwam.

Vlak na rust zette Verplancke via een beauty de koploper weer op voorsprong. De alleskunner volleerde een hoge voorzet technisch perfect bij de tweede paal in het doel. RCL stribbelde tegen, maar de 1-3 kwam er toch.

De laatste fase was een waar genot voor de neutrale liefhebber en voor de spelers en fans een mix van uiterste vreugde en bittere teleurstelling. Max Glasbeek was teleurgesteld en toch ook wat gelaten: "We komen zo goed terug en dan in de allerlaatste minuut door zo'n klutsgoal verliezen is een tik hoor. Het blijkt dat we het na UVS ook Voorschoten'97 heel lastig kunnen maken door compact te spelen. Tja, en voorin staat natuurlijk ene Thom Wijnalda. Ik vind dat RCL het geweldig doet als je bedenkt hoeveel spelers we missen."

Voorschoten'97 staat nu nu vier punten los van het naar de tweede plaats geklommen UVS. RCL is momenteel zesde en heeft een marge van zes punten op de nummer twaalf. Plaats elf betekent aan het einde van de rit volgend seizoen sowieso tweede klasse.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/ Ruud Fray