Rij in het stemlokaal | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
In de rij om te stemmen in de Leiderdorpse bibliotheek
In de rij om te stemmen in de Leiderdorpse bibliotheek (Foto: J.P. Kranenburg)
Verkiezingen

Rij in het stemlokaal

De opkomst voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en de waterschappen is als regel laag, onder de 50 procent. Toch kwamen vandaag al aardig wat mensen naar de Leiderdorpse bibliotheek in De Sterrentuin om hun stem uit te brengen. Regelmatig stond er zelfs een rij voor de tafels waar de stembiljetten uitgereikt werden.

Tegenover de ingang van de bibliotheek was een tafel opgezet waar medewerkers van onderzoeksbureau Ipsos een verkiezingsonderzoek deden voor de NOS. 

Volgens de NOS had landelijk om 17.45 uur 33 procent van de kiesgerechtigden gestemd. Wat iets meer is dan vier jaar geleden.   

Stemmen kan nog tot 9 uur vanavond. De voorlopige uitslagen van de Provinciale verkiezingen worden vanavond laat bekend. De voorlopige uitslagen van de waterschapsverkiezingen, worden pas morgen verwacht.

.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>