Het Leiderdorps klimaatdebat: Is een beetje groen ook goed? | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Moderator Huibrecht Bos tijdens een eerder debat in gesprek met een deelnemer.
Moderator Huibrecht Bos tijdens een eerder debat in gesprek met een deelnemer. (Foto: PR)
Maatschappelijk

Het Leiderdorps klimaatdebat: Is een beetje groen ook goed?

Kun je ook 'een beetje groen' zijn? Helpt het als je weinig vlees eet? Of maakt het allemaal niet uit wat je doet, zolang er vervuilende tuktuks door de straten van India rijden? Op donderdag 28 maart wordt in de Dorpskerk het vierde Leiderdorpse dilemmadebat gehouden. Dit keer gaat het over de klimaatverandering.

Als je de actualiteiten volgt weet je soms niet meer wat je van de klimaatverandering moet vinden. Hoe moet je er tegenaan kijken? Ben je een optimist, een realist of een pessimist? Heeft het zin om je in te spannen?

Tijdens het dilemmadebat geven diverse deskundigen hun kijk op deze zaak. Hans van 't Woud heeft zich gespecialiseerd in satellietkaarten waarop veel van de klimaatproblematiek terug te vinden is. Je ziet de gevolgen van ontbossing door boeren en groepen mensen die op drift raken door oorlog of honger. Zijn stelling is dat alles van invloed is op elkaar. Wat ver weg gebeurt, heeft hier effect en andersom. In zijn opinie heeft het zeker zin om een 'een beetje groen' te zijn.

De tweede spreker is Adwin Bosschaart. Hij is hoofddocent aardrijkskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft onderzoek gedaan naar de klimaatbeleving van jongeren. In dagblad Trouw zei hij: "Ze reageren lauw op klimaatverandering. Dat is niet vreemd, want het is een abstract probleem" (Trouw, 6 februari 2019).

Na de bijdrage van de twee deskundigen is er gelegenheid om met elkaar in debat te gaan. Dit gebeurt onder leiding van moderator Huibrecht Bos. De Dorpskerk aan de Hoofdstraat wordt omgetoverd in een 'Lagerhuis'. Tijdens deze avond bepaal je wat jij ervan vindt. De bijeenkomst begint om 20.15 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Toegang is vrij, maar na afloop kun je bij de uitgang een bijdrage geven om de onkosten te dekken.

De Protestantse Gemeente Leiderdorp houdt sinds vorig jaar regelmatig dilemmadebatten in de Dorpskerk. Eerdere thema's waren zorg en voltooid leven. Meer informatie: www.pgleiderdorp.nl


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>