Gele streep tegen zichtblokkeerders op Touwbaan | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Burgemeester Driessen verft een stukje stoeprand geel met aanwijzingen van lerares Adinda Dernison. Links locatieleider Ben Kottenhagen van het PC Hooft College. | Foto: J.P. Kranenburg
Burgemeester Driessen verft een stukje stoeprand geel met aanwijzingen van lerares Adinda Dernison. Links locatieleider Ben Kottenhagen van het PC Hooft College. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P. Kranenburg)
Verkeer

Gele streep tegen zichtblokkeerders op Touwbaan

Locatiedirecteur Ben Kottenhagen van het P.C. Hooft College in Leiderdorp is opgelucht. Vorige week vrijdag is de stoeprand van de Touwbaan ter hoogte van de school voorzien van een doorgetrokken felgele streep. Wat betekent dat voertuigen hier niet meer mogen parkeren en zelfs niet mogen stoppen.

Door: Corrie van der Laan

Het was hard nodig, aldus Kottenhagen. "Er stonden hier vaak vrachtwagens die het zicht blokkeren voor fietsers en taxibusjes die vanaf het parkeerterrein van de school de weg op willen."

De school voor speciaal voortgezet onderwijs, onderdeel van de Leo Kanner Onderwijsgroep, ligt op de hoek van de Touwbaan en de Rietschans. Het parkeerterrein komt uit op de Touwbaan waar het vooral tijdens de spitsuren behoorlijk druk kan zijn. "Een aantal van onze leerlingen wordt gebracht en gehaald met taxibusjes. Die rijden de parkeerplaats op en moeten daarna weer invoegen. Dat leverde regelmatig gevaarlijke situatie op als er vrachtwagens langs de weg stonden", vertelt lerares Adinda Dernison.

Het team van de school is een hele tijd bezig geweest om de verkeersonveilige situatie op te lossen. "We hebben eerst geprobeerd om er in overleg met de vrachtwagenchauffeur die hier vaak parkeerde uit te komen, maar dat lukte niet." Als volgende stap werd aan de bel getrokken bij de gemeente. Burgemeester Laila Driessen was snel overtuigd van de noodzaak van maatregelen. "De veiligheid rond de school was niet gegarandeerd. Dat was voor mij reden om een verkeersbesluit te nemen dat het mogelijk maakt hier een gele streep te zetten. Vrachtwagens die nu nog op dit stuk van de Touwbaan parkeren, lopen het risico weggesleept te worden", zei ze vrijdagochtend.

Driessen was zelf naar de school gekomen om een stukje stoeprand geel te spuiten. De rest van het karwei liet ze over aan de mannen van gemeentewerken, waarbij ze hen vroeg de streep meteen door te laten lopen tot bij de kruising met de Rietschans.

Kottenhagen nam de gelegenheid te baat om de burgemeester te vragen ook eens te kijken naar mogelijkheden voor een zebrapad op de Rietschans, zodat leerlingen die met de lijnbus reizen veilig kunnen oversteken. Als het nieuwbouwwijkje 'Bij de Zijl' aan de overkant van de Rietschans straks klaar is, is zo'n oversteekplaats sowieso nodig, gaf hij mee.


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>