Kinderdagverblijf Villa Picasso officieel rookvrij | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
'Even naar de fotograaf kijken', zegt Nikki Ramsteijn van Sportief Advies tegen een van de kinderen van Villa Picasso. Achter de bank staat wethouder Angelique Beekhuizen.
'Even naar de fotograaf kijken', zegt Nikki Ramsteijn van Sportief Advies tegen een van de kinderen van Villa Picasso. Achter de bank staat wethouder Angelique Beekhuizen. (Foto: JP Kranenburg)
Maatschappelijk

Kinderdagverblijf Villa Picasso officieel rookvrij

Kinderdagverblijf Villa Picasso van Floreokids is sinds 8 maart officieel rookvrij. Natuurlijk werd in de locatie aan de Wilddreef in Leiderdorp sowieso al niet gerookt maar vanaf nu zullen ouders en medewerker dat ook buiten op het plein niet meer doen. Wethouder Angelique Beekhuizen kwam vrijdagochtend naar Villa Picasso om de sticker Rookvrije Generatie op de deur te plakken.

Behalve Villa Picasso is ook Kindcentrum Het Buitenhof van Floreokids rookvrij. In de periode tot de zomer zullen alle overige Leiderdorpse locaties van Floreokids dit goede voorbeeld volgen, vertelde directeur Johan Vriesema van de kinderopvangorganisatie.

Leiderdorp maakt zich hard voor de Rookvrije Generatie. Dit initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds beoogt dat ieder kind dat nu geboren wordt rookvrij kan opgroeien. Op den duur is het de bedoeling dat roken taboe wordt op alle plekken in Leiderdorp waar kinderen komen. De gemeente heeft de organisatie Sportief Advies ingeschakeld om dat doel te bereiken.

"Zien roken, doet roken. Daarom is het zo belangrijk om scholen en sportverenigingen maar ook speelplaatsjes- en pleinen rookvrij te krijgen", zegt wethouder Beekhuizen. Ze is blij dat Floreokids nu het voortouw heeft genomen. "Hopelijk stimuleert dat ook weer anderen."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>