Nieuwbouw Driemasterlocatie start komende zomer | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
V.l.n.r. directeur Marcel Pfaff van Ballast Nedam West, wethouder Willem Joosten en directeur bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen feliciteren elkaar met het ondertekenen van het contract voor de realisatie van de nieuwbouw op de Driemasterlocatie.
V.l.n.r. directeur Marcel Pfaff van Ballast Nedam West, wethouder Willem Joosten en directeur bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen feliciteren elkaar met het ondertekenen van het contract voor de realisatie van de nieuwbouw op de Driemasterlocatie. (Foto: J.P. Kranenburg)

Nieuwbouw Driemasterlocatie start komende zomer

Komende zomer, na de bouwvak, gaat de eerste paal in de grond voor de bouw van twee appartementengebouwen op de Driemasterlocatie in Leiderdorp. De gemeente Leiderdorp, woningcorporatie Rijnhart Wonen en bouwer Ballast Nedam West tekenden woensdagmiddag 6 maart een contract voor de realisatie van het nieuwbouwproject.

Het kleinste van de twee gebouwen, dat de naam 'De Jonker' heeft gekregen, is van Rijnhart Wonen. Hierin komen 49 sociale huurwoningen. In het andere gebouw, 'De Ridder' komen 49 vrije sector huurwoningen.

Eigenlijk had de bouw op het terrein op de hoek van de Engelendaal en de Vronkenlaan al in december 2018 moeten starten. Maar er is vertraging opgetreden doordat vastgoedbelegger Syntrus Achmea, die De Ridder zou gaan exploiteren, zich uit het project heeft teruggetrokken. Ballast Nedam West heeft nu het contract van Syntrus Achmea overgenomen en zich verbonden binnen enkele maanden een nieuwe belegger te vinden.

Als alles volgens planning gaat, worden de appartementengebouwen eind 2020 opgeleverd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>