RCL bij pakt Soccer Boys andermaal punt in extremis

Algemeen

Verleden week tegen Sportclub Monster kwam RCL vlak voor het einde van de wedstrijd met 1-0 achter. Ruim in blessuretijd was het Ewoud Kroneman die toen alsnog een puntje voor zijn ploeg verdiende door de bal alsnog in het doel van SC Monster te koppen. In de thuiswedstrijd tegen Soccer Boys uit Bleiswijk stond RCL na negentig minuten spelen ook met 0-1 achter. Het was ruimschoots in de extra tijd toen de bewoners van de Bloemerd nog een vrije trap mochten nemen. In een echte scrimmage voor het Bleiswijkse doel lukte het Kroneman om als laatste zijn voet tegen de bal te krijgen en daarmee dus ook een 1-1 gelijkspel te bewerkstelligen.

Door dit resultaat zijn de Leiderdorpers vier wedstrijden achter elkaar ongeslagen en pikten ze toch weer een puntje mee in die 2e klasse, waarin alles mogelijk blijkt. Het was al met al een wedstrijd met twee gezichten. Een eerste helft waarin aardig gevoetbald werd en beide teams kleine kansjes kregen. RCL was lichtelijk beter tegen deze voornamelijk verdedigend ingestelde ploeg. Niet voor niets hebben zij de op één na minst gepasseerde achterhoede van deze klasse. Zo waren er het eerste half uur twee kansen voor Thom Wijnalda, schoot Mike Slottje rakelings naast en raakte Sem Overduin de lat. Ook waren er mogelijkheden voor de bezoekers. In de eerste vijf minuten namelijk moest keeper Gideon de Lange twee keer handelend optreden, wat hem op knappe wijze en goed afging. Daarna werden er aan beide kanten nauwelijks meer kansen gecreëerd.

Grote kansen
RCL begon de tweede helft goed, met in de eerste twee minuten twee grote kansen voor aanvoerder Wijnalda, maar hij kwam niet tot succes. Weer twee minuten later was het wel raak, maar dan voor de bezoekers. In een onoverzichtelijke situatie was het spits Dave van der Steen die de score opende. Daarna zakte het spel helemaal in. Vooral aan de kant van RCL viel het spel in die fase zwaar tegen. Veel balverlies, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. Maar ook de tegenpartij bracht er weinig van terecht. Men verdedigde de voorsprong, nam de tijd bij spelhervattingen en bij mogelijk gevaar ging de bal over de tribune of ver de bosjes in. De supporters van de thuisploeg hadden zich dan ook al neergelegd bij een nederlaag, totdat Kroneman zijn trucje uithaalde.

Geluk
Kroneman was na afloop dan ook de gevierde man. ,,Het was gewoon min of meer geluk. Ik stond toevallig in die scrimmage op de goede plek en kon de bal in het doel schuiven. Dat dit verleden week ook het geval was is gewoon toevallig. Alleen hoop ik als dat nog eens nodig mocht zijn, dit te herhalen." Normaal speelt Kroneman het liefst op het middenveld, maar door het gemis aan verdedigende spelers moest hij samen met Slottje in het hart van de verdediging optreden. Dat ging hem goed af. ,,Mijn voorkeur is inderdaad spelen op het middenveld. Daar voel ik me thuis en ook de mogelijkheid om vanaf die plek te kunnen scoren vind ik leuk."

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Jan Vos