Oecumenische vesperdiensten | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Hoe gaan we om met de aarde en met elkaar? | Foto: PR
Hoe gaan we om met de aarde en met elkaar? | Foto: PR (Foto: )

Oecumenische vesperdiensten

Oproep op tot soberheid, solidariteit en spiritualiteit. In de 40-dagentijd voor Pasen organiseren de Rooms-Katholieke parochiekern De Goede Herder en de Protestantse Gemeente in Leiderdorp en Zoeterwoude-Rijndijk gezamenlijk zes oecumenische vesperdiensten. De eerste is donderdag 7 maart in de Leiderdorpse Dorpskerk.

'Mens waar ben je?' In deze 40-dagentijd staan wij stil bij deze vraag van God, die ons uitdaagt na te denken over waar en waarvoor wij zelf staan. Wie ik ben, naar wie ik mijn oor te luister leg en of ik (te) snel een oordeel vel. Een plaatsbepaling. Misschien eerder een herijking.
De vraag 'Mens, waar ben je?' doelt op de verantwoordelijkheid die iedere mens heeft, voor zichzelf, voor zijn medemensen en voor de wereld als geheel. De vraag kan uitgebreid worden: Mens, waar ga je heen, wat is onze gezamenlijke toekomst? Soberheid, solidariteit en spiritualiteit zijn de basis voor een gelovig leven waarin duurzaamheid centraal staat. Er wordt veel gesproken over duurzaamheid en dat is belangrijk. Toch gaat het dan al snel alleen over zonnepanelen en windmolens. Duurzaamheid gaat over veel meer: hoe gaan we om met de aarde waarop we leven? Hoe gaan we om met elkaar? Hoe gaan we om met de verschillen tussen arm en rijk? Hoe geven we vorm aan een levensstijl die niet ten koste gaat van toekomstige generaties?
In teksten uit de bijbel vinden we een basis voor een spiritualiteit van duurzaamheid. Zo kunnen inkeer, soberheid, spiritualiteit en solidariteit een venster openen op Pasen. De vespers zijn afwisselend in de Leiderdorpse Dorpskerk, Hoofdstraat 19 (7 maart, 21 maart, 4 april met om 18 uur de vastenmaaltijd) en in De Goede herder, Hoge Rijndijk 18 Zoeterwoude-Rijndijk (14 maart, 28 maart en 11 april: viering van Boete en Verzoening). De vespers duren van 19.15 -19.45 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>