Afbeelding
Foto: PR

Actie BuurtAED voor de Herenhof

Algemeen

Opnieuw een actie voor een buurtAED (automatische externe defibrillator). Al eerder werden er in diverse buurten in Leiderdorp acties opgezet. Nu zetten Charlotte Hensing en gaar vriend Ruben zich in voor een buurtAED voor de Herenhof. De actie loopt nog ruim 20 dagen.

De 28-jarige Charlotte en haar vriend Ruben zijn allebei werkzaam in de medische zorg. "Ik als verpleegkundige op de thorax-chirurgie in het LUMC. En Ruben als anesthesist in opleiding zijn deze actie gestart omdat we uit ons professionele oogpunt weten hoe belangrijk het is om bij levensbedreigende situaties juist te handelen. Er zijn nog steeds te weinig AED's beschikbaar en het aantal mensen met hart en vaatziekte stijgt nog altijd elk jaar. Daarom willen wij de buurt een stukje veiliger maken met een AED. En hoe mooi is het om dit met behulp van een burgerinitiatief te kunnen bekostigen." Een AED redt levens. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving aan iemand met een hartstilstand. Jaarlijks kunnen hierdoor zo 2500 levens worden gered. "Het grote voordeel van een AED is dat iedereen deze kan bedienen, ook al heb je helemaal geen kennis over reanimeren of het bedienen van een AED. Het apparaat zegt zelf wat je moet doen." Hoewel een reanimatie- of AED cursus natuurlijk altijd aan te raden is...

Het streefbedrag voor een AED in de Herenhof is 2735 euro. Daarvoor is nu nog zo'n 1200 euro nodig. Wil je doneren? Dat kan via https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-herenhof-2353-leiderdorp.
Zelf een buurtAED actie starten? Op deze site vindt je alle informatie.

Uit de krant