Het overhemd van de Mexicaanse El Chapo

Algemeen

Wie netflix heeft, heeft het vast voorbij zien komen. De Netflix serie El Chapo.

El Chapo is een Mexicaanse drugsbaron en geldt als het hoofd van het Sinaloakartel, oftewel de confederatie. Op 8 januari 2016 is hij opgepakt na een zoektocht die maanden duurde. Ruim een jaar later werd El Chapo uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Net zoals (bijna) elke andere man draagt ook hij overhemden. Nadat de bekende acteur Sean Penn hem geïnterviewd had, gingen ze op de foto. Op de foto had El Chapo een nogal aanwezig overhemd aan. De foto ging de wereld over en de run op dit soort overhemden werd enorm.

Interview El Chapo door Sean Penn?
Sean Penn is een bekende Amerikaanse acteur en regisseur. Wellicht ken je hem van serie 'Friends' of van de film 'I am Sam'. Sean is geen onbekende in de Amerikaanse wereld. Sean werd benaderd door het Rolling Stone magazine met de vraag of hij El Chapo wilde interviewen. In het interview schepte de Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman El Chapo op over zijn verschillende handeltjes. Hij onderhandelde in heroïne, methamfetamine, cocaïne en marihuana. Later blijkt dat Sean Penn spijt heeft van het interview. Hij had het liever niet willen doen. Een iconisch beeld van het interview is de foto van Sean Penn en Joaquin. Deze foto ging de wereld over. Op de foto zie je Sean Penn in een simpel zwart heren T-shirt [https://overhemden.com/t-shirts]
en je ziet El Chapo in een nogal opvallend overhemd.

Overhemd van El Chapo
Het overhemd dat El Chapo aan heeft is nogal opvallend en druk. Dit type overhemd heet een Paisley (=motief) overhemd. Meestal zijn deze overhemden gemaakt van een luchtige stof. Wel fijn voor als je in Mexico woont. Het is daar namelijk altijd warm met een hoge luchtvochtigheid. Doordat de foto de wereld over ging, wilde veel mensen exact hetzelfde overhemd hebben. Men kwam erachter dat het een shirt is van de Firma Barabas uit Los Angeles en kost 128 dollar.

Ben jij ook opzoek naar een overhemd met een leuk motief of print? Shop dan je heren overhemden online [https://overhemden.com/].
Online kun je gericht zoeken op overhemden met een print. Een voorbeeld van een webshop die veel overhemden met print hebben, is overhemden.com. De overhemden specialist van Nederland en België

Bron: AD [https://www.ad.nl/sterren/stormloop-op-bijzondere-overhemden-drugsbaron-el-chapo~ada7cd52/]

Uit de krant