Afbeelding

Velocitas verliest van koploper Sporting Trigon

Algemeen

Het eerste van Velocitas kon afgelopen zaterdag geen vuist maken tegen koploper Sporting Trigon.

In de uitwedstrijd tegen de Leidenaren werd verloren met 27 - 14. Velocitas wist dat het lastig ging worden tegen de koploper, dat tot op heden slechts 1 wedstrijd verloor. Toch bleven de Leiderdorpers goed bij na 2 snelle openingstreffers van Sporting. Na een minuut of 10 spelen stond het 5 - 3 en was de wedstrijd nog niet gespeeld. Maar na de openingsfase kwam Sporting Trigon steeds meer in de wedstrijd. De ploeg uit Leiden is dodelijk in de afronding. Waar Velocitas kansen liet liggen om te scoren pakte Sporting juist elke mogelijkheid met beide handen aan. De ploegen zochten de kleedkamers op met een stand van 17 - 7. Na rust stond het verdedigend een stuk beter bij Velocitas. In de eerste 10 minuten van de tweede helft werd er niet gescoord. Het was jammer dat de vizieren bij Velocitas in het tweede part niet scherper staan dan voor de rust: de strakke verdediging wordt niet beloond met doelpunten. Toen begonnen aan beide kanten toch wat gaatjes te vallen. Er werd over en weer gescoord, waarbij Sporting Trigon net wat scherper was dan Velocitas. Eindstand: 27 - 14. Sporting Trigon wint terecht en staat nog steeds stevig bovenaan in de eerste klasse.

Sporting Trigon is een tegenstander waar Velocitas het van oudsher lastig mee heeft. Velocitas 2 herkent zich niet in die stelling. Het tweede team van Velocitas speelt zich voor de wedstrijd van Velocitas 1 naar een overwinning: 22 - 18. De 2 punten zijn belangrijk: Velocitas 2 staat gedeeld bovenaan en is kampioenskandidaat.