Afbeelding

RCL en Barendrecht delen punten

Algemeen

De RCL vrouwen openden sterk tegen titelkandidaat Barendrecht. Met lef werd collectief het initiatief naar zich toe getrokken. Dat werd al binnen tien minuten beloond met een fraaie treffer en RCL stond terecht op voorsprong. Veel mogelijkheden liet de ploeg van coach Janet Griffioen onbenut. In de tweede helft zakte het spelpeil aanzienlijk en was het Barendrecht dat vlak voor tijd langszij kwam. Iedereen was tevreden met deze puntendeling maar er had wellicht toch meer ingezeten voor de Racing.

Tekst en beeld: Gert Jan van Heyningen

Het verlies verleden week uit tegen hekkensluiter Klarenbeek voelde niet echt prettig.
Tijd om thuis op het slechte hoofdveld van Sportpark de Bloemerd de bakens te verzetten en de ingeslagen weg van eind verleden jaar voort te zetten. En dat gebeurde.

Temperamentvol
Niet alleen op karakter maar ook technisch was RCL toonaangevend. Gevaarlijke hoekschoppen van Kimberley van Delft leverden kansen op voor Esmée Dekker, Jennifer Biharie en Yara Haasnoot maar het net werd nog niet gevonden.
In de negende minuut werd het aanvalsspel van RCL wel beloond met een fraaie treffer. Opbouw via aanvoerster Lesley Landweer en breed op links naar Esmée Dekker. De beweging met de pass op vrijstaande Madieke Zaad welke met een simpel ogend lobje Yara Haasnoot in stelling bracht die vervolgens doeltreffend scoorde. De rood-witten, dit keer in het blauw spelend, kregen heel brutaal nog een aantal goede mogelijkheden. Esmée Dekker kreeg veel vrijheid op links. Ook Yara Haasnoot, Madieke Zaad en Jill Sanrodji kregen fraaie kansen om de stand te verdubbelen. Na een klein halfuur kwam Barendrecht weer in het stuk voor. En Racing doelvrouw Hannah van de Heuvel pareerde met verve de diverse inzetten.

Conditioneel
Na de pauze de controle bij Barendrecht en mogelijkheden maar de counters met de kansen wel voor Jill Sanrodji en Jennifer Biharie. Barendrecht kreeg in de 55e minuut diverse mogelijkheden om te scoren. Op alle fronten was doelvrouw Hannah van de Heuvel de reddende engel en hield de Racing volledig in de wedstrijd. Toch eiste het zware ongelijkmatige veld zijn tol. Terwijl niemand meer dacht aan een puntendeling was het vier minuten voor tijd Romy Tombroek van Barendrecht die onhoudbaar via de onderkant van de lat het leer in het doel schoot en de eindstand op 1-1 bepaalde.

Tevreden
Na afloop was coach Janet Griffioen toch blij met dat punt tegen de titelkandidaat.
Griffioen, die haar overeenkomst bij RCL niet verlengt, complimenteerde de groep voor de collectieve werklust en typeerde het duel als een knappe prestatie. 'We maakten in de eerste helft helaas onvoldoende gebruik van de mogelijkheden en in het tweede deel kwamen wij conditioneel te kort', aldus Griffioen. De Racing staat nu in de middenmoot en dat is met deze enthousiaste groep meiden een prestatie op zich.