Speuren in de Egyptische godengeschiedenis. | Foto: PR
Speuren in de Egyptische godengeschiedenis. | Foto: PR Foto: MARTIJN BEEKMAN

Speuren met Anoebis en Osiris

Algemeen

Fan van Anoebis, Isis en Osiris? Je komt al deze Egyptische goden tegen tijdens de voorjaarsvakantie (16 februari tot en met 3 maart 2019) in het Rijksmuseum van Oudheden.

Alle fans van het oude Egypte kunnen hier speuren, knutselen en kleuren in het teken van de tentoonstelling 'Goden van Egypte'. Aan de knutseltafels bij de Egyptische tempel mag iedereen een eigen Egyptische kraag of godenmasker maken, hiërogliefen schrijven en piramides bouwen met Lego. Er is een 'Grote Goden Quiz' audiotour om het Egyptische godenrijk mee te verkennen en er zijn spannende familierondleidingen op zaterdag, zondag en woensdag (15.30 uur). Speuren in de museumzalen kan ook met de Dummie de mummie-speurtocht. Die is voor € 2,95 te koop bij de kassa. Alle overige activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Vooraf aanmelden voor de familierondleidingen is noodzakelijk. Kijk voor meer op www.rmo.nl/voorjaarsvakantie2019

Grote Goden Quiz
De oude Egyptenaren geloofden in honderden goden, die konden beslissen over alles wat er in de hemel en op aarde gebeurde. Het was dan ook belangrijk om die goden te vriend te houden. Daarom werden ze vereerd in grote tempels en kregen ze mooie geschenken. Met de 'Grote Goden Quiz' audiotour verken je het Egyptische godenrijk en de onderwereld, en met een volle Goden-bingokaart maak je kans op een mooie prijs. De audiotour is voor kinderen vanaf 7 jaar en duurt ca. 45 minuten.

Familierondleidingen
De familierondleidingen in 'Goden van Egypte' nemen je kriskras mee door de tentoonstelling, langs beelden van Egyptische goden en godinnen, papyri met geheimzinnige spreuken en mummiekisten met hiërogliefen. Met vragen en spannende opdrachten ontdek je samen wat ze allemaal betekenen, maak je kennis met de goden en neem je een kijkje in een tempel. De rondleidingen op zaterdag, zondag en woensdag zijn voor families met kinderen vanaf 6 jaar en duren een uur (aanvang 15.30 uur). Ze zijn ze gratis bij een bezoek aan het museum (te reserveren via rmo-tickets.nl). Een rondleiding boeken op een andere dag of ander tijdstip kan ook, dat kost €75 en is te reserveren via www.rmo.nl/rondleidingen (voor beide rondleidingen max. 15 personen).

Lichtshow
Tijdens de voorjaarsvakantie (16 februari t/m 3 maart 2019) is het museum elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Drie keer per dag (11.30, 13.30 (Eng.) en 15.30 uur) is er op de Egyptische tempel in de hal een spectaculaire lichtshow.

Uit de krant