Jeroen Kampschreur omringt door zijn naaste familie | foto J.P. Kranenburg
Jeroen Kampschreur omringt door zijn naaste familie | foto J.P. Kranenburg

'Standbeeld' voor Jeroen Kampschreur

Algemeen

Jeroen Kampschreur heeft tijdens het WK-para-alpineskiën eind januari 2019 vijf gouden plakken behaald. In het Sloveense Kransjka Gora werd hij eerste bij zowel de slalom als reuzenslalom. Een paar dagen later was hij in het Italiaanse Sella Nevea de snelste bij de afdaling, supercombinatie en Super G.

door Nelleke Thissen

Zelf blijkt hij het meest blij met de op de afdaling veroverde plak. "Van de andere disciplines wist ik dat ik de snelste kon zijn. Maar met de 'Downhill' heb ik weinig ervaring. Toch is het gelukt. Echt kicken", zo liet hij zaterdag stralend weten. Voor zijn prestaties werd hij gehuldigd in het bijzijn van vrienden en familie.

"Je hebt al de Leiderdorpse Erepenning en Zilveren Speld en bent twee keer uitgeroepen tot Leiderdorps Sportman van het jaar. Als Olympisch kampioen werd je in 2018 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Welke onderscheiding kan ik nog geven voor je uitzonderlijke prestaties van dit jaar?" Toch was burgemeester Laila Driessen afgelopen zaterdag niet met lege handen gekomen naar de informele huldigingbijeenkomst van de Leiderdorpse zitskiër Jeroen Kampschreur. Ze overhandigde de vijfvoudige wereldkampioen een door haar medewerkers vervaardigd prototype van een standbeeld. "Dat ontbreekt nog aan je indrukwekkende onderscheidingenreeks. Tijdens het WK dit jaar heb je echt iets ongelooflijks gepresteerd", zo complimenteerde ze de 19-jarige sportman.

Kampschreur heeft tijdens het WK-para-alpineskiën eind januari 2019 maar liefst vijf gouden medailles behaald. In het Sloveense Kransjka Gora werd hij eerste bij zowel de slalom als reuzenslalom. Een paar dagen later was hij in het Italiaanse Sella Nevea de snelste bij de afdaling, supercombinatie en Super G. Zelf blijkt hij het meest blij met de op de afdaling veroverde plak. "Van de andere disciplines wist ik dat ik de snelste kon zijn. Maar met de 'Downhill' heb ik weinig ervaring. Toch is het gelukt. Echt kicken", zo liet hij zaterdag stralend weten. De vijf gouden plakken komen bovenop zijn toch al zeer verdienstelijke erelijst. Tijdens het WK in 2017 haalde hij er al drie. Hij werd toen eerste bij de Supercombinatie, Giant Slalom en Slalom en vorig jaar veroverde hij tijdens de Paralympics in Zuid Korea goud met de Supercombinatie. Volgens zijn trotse opa Piet van Leeuwen moet Jeroen voor zijn grote successen heel veel doen en laten. "Maar hij heeft de kracht en doorzettingsvermogen ervoor".

Support
De support van zijn ouders en naaste familie is een belangrijk deel van zijn succes, aldus een dankbare Kampschreur tijdens de bijeenkomst voor familie, vrienden en sponsoren. Ook liet hij weten zijn prijzenkast nog verder te willen vullen. "Ik ga me voorbereiden op de Paralympics over twee jaar in China en mee doen aan alle komende wordcups", verzekerde de ambitieuze sportman.

Wetenswaardigheden over zitskiër Kampschreur zijn te vinden op de website www.jeroenkampschreur.nl of www.jeroenunlimited.com.

Afbeelding

Uit de krant