COV Excelsior brengt de 'Elias' | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:

COV Excelsior brengt de 'Elias'

Op zaterdag 23 februari voert COV Excelsior uit Leiderdorp de 'Elias' van Felix Mendelssohn Bartholdy uit. Het concert vindt plaats in het A4 Zalencentrum aan de Elisabethhof 5 in Leiderdorp.

Het verhaal van de Elias bestaat uit teksten ontleend aan de Bijbel waarin er grote droogte is in Israël en Baäl aangeroepen wordt om regen te brengen. In dit werk hoort men, met name in de koren, de invloed van Bach en Handel. Maar door de dramatiek die Mendelssohn in dit werk weet te leggen, zou men dit stuk ook kunnen betitelen als een Bijbelse opera. De Elias is geschreven voor koor, acht solisten en een orkest. Vanwege deze grote bezetting wordt de Elias maar weinig uitgevoerd. Voor Excelsior is het daarom ook een bijzonder concert waarmee ze een groot publiek hoopt te bereiken.

Bijzonder is ook de samenwerking met de Willem de Zwijgerschool. De leerlingen uit de bovenbouw maakten grote schilderwerken gebaseerd op het verhaal van Elias. Deze schilderwerken zullen tijdens de uitvoering geprojecteerd worden en worden ook tentoongesteld. Muzikale medewerking aan het concert wordt verleend door Claudia Patacca en Kitty Janssen, sopraan; Marie Anne Jacobs en Elisa de Toffel, alt; Jan-Willem Schaafsma en Carlos Negrin Lopéz, tenor en Bas Kuijlenburg en Wim van Diemen als bas. De begeleiding komt van het Leiderdorps Kamerorkest en de algehele leiding is in handen van dirigent Hans van der Toorn. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang, inclusief programma en consumptie, bedraagt 22,50 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden van het koor, via www.covexcelsiorleiderdorp.nl en voor het concert aan de zaal.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>