Vlag uit bij Galerie Zône | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De activiteiten in Galerie Zône kunnen doorgaan. | Foto: PR
De activiteiten in Galerie Zône kunnen doorgaan. | Foto: PR (Foto: )

Vlag uit bij Galerie Zône

De kunstenaars van Galerie Zône halen opgelucht adem. Ze hebben het benodigde geld binnen gehaald om hun galerieruimte in de Nieuwstraat in Leiden te kopen. Hun activiteiten kunnen ze er blijven voortzetten.

door Nelleke Thissen

Het pand aan de Nieuwstraat waar Galerie Zone al 27 jaar zit, werd onlangs te koop gezet. Om hun galerie te behouden wilden de kunstenaars het als vereniging zelf kopen. Ze konden bij de Triodosbank een hypotheek afsluiten, maar moesten zelf een bedrag van 80.000 euro inbrengen. Dankzij giften, leningen, een veilingopbrengst en crowdfunden kregen ze de helft bij elkaar. Voor de resterende 40.000 euro werd via Crowdfunding voor de Kunst een campagne op touw gezet om donateurs te enthousiasmeren. Voor 8 februari moest het geld bijeen zijn gebracht en dat is gelukt.

Gelukkig
De Leiderdorpse Claudia Thunnissen, één van de kunstenaars van Galerie Zône, is zeer gelukkig met het resultaat. "Nu kunnen we vanuit ons eigen pand nog meer op kunstgebied doen". Ook is ze blij verrast door het grote aantal donaties. "Niet alleen vanuit Leiden, maar juist van allerlei mensen uit de streek eromheen waaronder Leiderdorp en Zoeterwoude. Voor ons een enorme opsteker dat zoveel mensen het de moeite waard vinden om ons te steunen".

Galerie Zône is een centrum voor toegepaste kunst in Leiden, dat wordt gerund door de kunstenaars zelf. Ze exposeren er niet alleen hun hun eigen werk maar ook dat van gast-exposanten. Verder worden er lezingen en workshops gehouden en vinden er uitwisselingen plaats met andere organisaties die zich bezig houden met toegepaste kunst.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>