John de Lange winnaar Zilveren Promo | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Marco Schraver (r) van Mega Praxis Leiderdorp reikte de Zilveren Promo uit.| Foto: FB
Marco Schraver (r) van Mega Praxis Leiderdorp reikte de Zilveren Promo uit.| Foto: FB (Foto: )

John de Lange winnaar Zilveren Promo

John de Lange werd afgelopen maandagavond uitgeroepen tot winnaar van de Zilveren Promo. Vestigingsmanager Marco Straver reikte hem de prijs en bijbehorende oorkonde uit in de ontmoetingsruimte van voetbalvereniging RCL tijdens het Sportcafé georganiseerd door de Stichting Sportpromotie Leiderdorp, kortweg SSPL.

Door Frans Brocken

John de Lange heeft een lange staat van dienst in de sport, in het bijzonder de schaatssport. Zo is hij 30 jaar lang verbonden aan de schaats- en skeelerclub Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL). Aanvankelijk als trainer en nadien als voorzitter van de vereniging. Zelf is hij een verwoed sporter. Hij heeft maar liefst drie Elfstedenkruisjes in zijn prijzenkast staan. Jarenlang was hij amateurwielrenner bij de Leidse wielervereniging Swift, waar ook Joop Zoetemelk zijn roots heeft liggen. Weinigen weten, dat hij ook een verdienstelijk voetballer was. In het seizoen 72/73 promoveerde hij met zijn team waar ook de huidige verenigingsvoorzitter Dick van der Bijl deel van uitmaakte. In de beslissende wedstrijd maakte hij het enige doelpunt. Verder heeft hij samen met Gert Hogervorst een belangrijke rol gespeeld bij de realisering van de van de schaats- en skeeleraccommodatie in de Boterhuispolder. Een 400-meterbaan, waar ze in Leiden alleen maar van kunnen dromen.

Dat De Lange zijn hart aan de schaatssport heeft verbonden is niet merkwaardig. Hij komt uit een schaatsfamilie. Zij dochters Maureen en Melanie hebben het shorttracken in Nederland op de kaart gezet. Zo hebben zij meegedaan aan de Olympische Spelen in Japan. En daarmee de basis gelegd voor de huidige shorttrackprestaties van de Nationale ploeg. Nieuw talent heeft zich al aangediend. Zijn schaatsende kleindochter heeft tijdens de Leiderdorpse sportverkiezingen tot twee maal toe de tentenprijs gewonnen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>