Ivar van Driel verdedigt, Simone Laman kijkt toe. | Foto: Frans van Herwijnen
Ivar van Driel verdedigt, Simone Laman kijkt toe. | Foto: Frans van Herwijnen Foto: Frans v.Herwijnen

Velocitas verliest van Antilopen

Sport

Velocitas heeft afgelopen zaterdag het eerste verlies van 2019 moeten incasseren. In de thuiswedstrijd tegen Antilopen uit Leusden begon de ploeg uit Leiderdorp goed maar gaf het in de tweede helft de voorsprong uit handen: er werd verloren met 19 - 20.

In de eerste ontmoeting eerder dit zaalseizoen moest de ploeg van Leo van den Bos nog een truc uit de hoge hoed halen om een gelijkspel uit de strijd te slepen. Velocitas maakte toen een achterstand van 8 punten goed na een slechte eerste helft. Velocitas begon goed, kwam 2 - 0 voor en nam het initiatief in handen. De Leiderdorpers speelden verzorgd korfbal en behielden het overwicht op het veld. Toen Antilopen na de aansluitingstreffer op gelijke hoogte kwam, zette Velocitas met een succes nog een tandje bij. Velocitas blijft gedurende de eerste helft overtuigen. Met een voorsprong van 7 - 2 is er na een kwart van de wedstrijd geen vuiltje aan de hand. De ontspanning is ook terug te zien in het aanvalsspel: rustig worden de juiste spelers gezocht, gevonden en in stelling gebracht. De sterke verdediging gaf nam de druk van het 'moeten scoren' weg. Met een ruststand van 13 - 8 leek Velocitas op rozen te zitten. Na de rust gaat het mis. Antilopen paste de tactiek in de verdediging aan en ineens was Velocitas zoekende. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd was het nu Antilopen dat aan een inhaalslag begon. Het acute tekort aan scorend vermogen is overduidelijk, ook op de tribune voelt men dat dit wel eens een vervelende avond zou kunnen worden. 15 minuten na rust staat Antilopen gelijk met Velocitas en is 'de wedstrijd' ineens 'een wedstrijd' geworden. In het laatste kwartier hebben beide ploegen kansen om een gat te slaan en golft het spel op en neer. Uiteindelijk is het de ploeg uit Leusden die de wedstrijd naar zich toe trekt: het wordt 19 - 20 voor Antilopen. Velocitas kan weinig met het zure verlies. Toch zal het vertrouwen moeten putten uit de eerste helft. De tweede helft kan als lesstof voor de training gebruikt worden. Een snelcursus is gewenst: aanstaande zaterdag speelt Velocitas uit tegen MIA. Bij eventuele winst is handhaving in de eerste klasse binnen handbereik.