Ensemble Windstreken in Muziekhuis De X | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:

Ensemble Windstreken in Muziekhuis De X

Ensemble 'Windstreken' speelt op 10 februari werk van haar enthousiast ontvangen CD "Folies" en enkele composities uit het programma "Zayna" met de Marokkaanse zanger Anass Habib als speciale gast.

De Leidse componist Leonard Evers schreef enkele geraffineerde arrangementen en composities voor ensemble Windstreken.
Zondagmiddag is hij ook op trompet/flugel te horen. De unieke klank van het ensemble wordt verder verrijkt met de prachtige stem van sopraan Nicole Jordan.
De muziek kan worden omschreven als een combinatie van jazz-improvisatie met middeleeuwse en hedendaagse klassieke muziek alsmede met noord Afrikaanse en Indiase muziektradities.
Concerten en cd's van Windstreken worden zeer lovend ontvangen. Deze middag worden composities gespeeld van o.a. Leonard Evers, Pieter de Mast, Kamal Hors en Guillaume de Machaut.

Aanvang van het concert: 15:00 uur. De zaal is open vanaf: 14:30 uur. Prijs aan de zaal: € 15,00 Prijs online: € 12,50 Studenten: € 10,00.
Locatie: QBus-zaal van het Muziekhuis, Middelstegracht 123 Leiden. www.de-x.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>