Badmintonmanifestatie in de Winkelhof | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Op 9 februari kun je in Winkelhof kennis maken met badminton. | Foto: PR
Op 9 februari kun je in Winkelhof kennis maken met badminton. | Foto: PR (Foto: F.J. Onvlee)

Badmintonmanifestatie in de Winkelhof

De traditionele Badmintonmanifestatie van BC De Spotvogels wordt op zaterdag 9 februari van 10.00 - 14.00 uur in het Winkelcentrum de Winkelhof gegeven (in samenwerking met Sport2000, Filippo en Wereldhave).

Voor de deur van Sport2000 laten leden van Badmintonclub De Spotvogels op een miniveld zien hoe leuk het is om te badmintonnen. Er is een stand met informatie over De Spotvogels en de badmintonsport en er zijn verschillende gadgets te verkrijgen. BC De Spotvogels is de oudste en de enige badmintonvereniging in Leiderdorp. Je kunt er zowel recreatief als ook in competitieverband wedstrijden spelen. Op zondag kunnen de jeugdleden (tot 18 jaar) spelen en trainen in Sporthal de Bloemerd. Op maandag- en woensdagavond spelen en trainen de senioren en junioren (ouder dan 15 jaar) in de sporthallen de Does en de Bloemerd.

Prijsvraag
Je kun op zaterdag 9 februari ook wat winnen! Er wordt een prijsvraag uitgeschreven waarbij het aantal shuttles in een glazen vaas kan worden geraden. Degene die het aantal het dichtste nadert en het deelnameformulier heeft ingeleverd, maakt kans op een gratis introductietraining van 8 weken onder begeleiding van een van onze badmintontrainers John Wallaart. Tussen 11:30 en 13:00 uur zijn een aantal demonstratiepartijen gepland. Deze demonstraties wordt gegeven door betere spelers van BC de Spotvogels, zodat u kunt zien wat u mogelijk kan bereiken door de techniek te leren en regelmatig te trainen! Uiteraard wordt u uitgenodigd/uitgedaagd om zelf ook mee te spelen en een shuttle te slaan. Deze Badmintonmanifestatie is tevens de start van de actie voor de introductietrainingen bij De Spotvogels. Deelname staat open voor 15 jarigen en ouder. In een introductieperiode van 8 trainingen maken de spelers op een ontspannen manier kennis met de badmintonsport. De basistechnieken worden geoefend, zoals de verschillende slagen en looptechnieken. Ook worden de spelregels uitgelegd. De training is voor beginners, maar ook spelers met enige badmintonervaring kunnen meedoen. De introductietrainingen starten op woensdag 20 februari en worden gegeven op woensdagavond van 20.00 - 21.00 uur in sporthal De Bloemerd. Daarna kun je vrij meespelen met andere leden die op woensdagavond spelen. Een eigen racket is niet nodig; er zijn voldoende leenrackets. Deze trainingen worden afgesloten met een leuk voorjaarstoernooi op 17 april 2019. Deelname kost 30 euro voor 8 trainingsavonden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>