(Her)-inrichting van musea: 'Where technology meets design' | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:

(Her)-inrichting van musea: 'Where technology meets design'

Dinsdag 12 februari zal Patrick Vermeire van Bruns een lezing houden bij Kunstkring Leiderdorp over hun werk ten behoeve van (her)inrichting van musea en tentoonstellingen. Met de titel 'Where technology meets design'.

Bij een bezoek aan een museum realiseer je je vaak niet wat er allemaal gebeurd is om jou een helder beeld van het getoonde te geven. En zeker niet wat er bij komt kijken om een museum te (her)inrichten. Bruns is een bedrijf dat tentoonstellingen ontwikkelt en technische hoogstandjes levert voor musea, science centra en informatie- en bezoekerscentra. Projecten kunnen zijn op het gebied van interieur, vitrines, multimedia-hulpmiddelen, maquettes, verlichting, grafische vormgeving, e.d. Bruns werkt ook samen met bekende designers en kunstenaars. Nieuwsgierigheid is wat hen drijft. Ontdekken hoe dingen werken of waarom ze niet werken. En dan met een oplossing komen die zorgt dat wat zij maken geen objecten zijn, maar echte ervaringen die de nieuwsgierigheid van de bezoekers prikkelen. Patrick Vermeire, commercieel directeur bij Bruns, zal diverse voorbeelden tonen van de uiteenlopende projecten die zij hebben ontwikkeld en uitgevoerd bij de (her)-inrichting van musea en tentoonstellingsgebouwen. Ook zal hij ingaan op het bijzondere productiegebouw De Ploeg in Bergeijk, waar zij zich in 2017 konden vestigen. Het is ontworpen door de beroemde architect Gerrit Rietveld, een architectonische parel van licht, lucht en ruimtelijkheid.

De lezing vindt plaats in de Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2, Leiderdorp. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.45 uur. Toegang voor niet-leden: 8 euro.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>