Kassa voor Leiderdorpse organisaties | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Alle blije ontvangers van de toegekende cheques | foto PR
Alle blije ontvangers van de toegekende cheques | foto PR (Foto: )

Kassa voor Leiderdorpse organisaties

CHEQUES n Een flink aantal Leiderdorpse maatschappelijke organisaties en verenigingen heeft dankzij het Rabobank Wensenfonds een financiële steun in de rug gekregen. De diverse cheques zijn uitgereikt op woensdagavond 30 januari in het clubhuis van RCL tijdens een speciale avond voor de Leiderdorpse klanten van de Rabobank Leiden-Katwijk.

door Nelleke Thissen

Maar liefst zestien verenigingen hebben tijdens de goedbezochte avond een cheque in ontvangst mogen nemen. De gezamenlijke waarde ervan bedraagt ruim €19.000. 'Met uw activiteiten draagt u bij aan de plaatselijke maatschappij en dat ondersteunen we van harte", zo motiveerde directeur Erik Versnel de financiële bijdrage van zijn bank.
bij de toekenning van de cheques hanteert de bank de categorieën zorg & wijken en sport. Zo won theatergroep Fields of Wonder de originaliteitprijs van €1.000 voor een tent waarin het publiek droog blijft bij buitenvoorstellingen.
Ouderzorg Leiderdorp ontving €1.250 voor een geluidsinstallatie, Stichting Leiderdorps Museum €2.025 voor een touchscreentafel voor informatie aan de jeugd en Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp €3.000 ter vervanging van zitbanken.

In de categorie sport ontving Asopos de Vliet €1.995 voor verbouwing van de botenloods, IJssport Leiderdorp €1.250 voor een pinapparaat, de Leiderdorpse Reddingsbrigade €1.935 voor overlevingspakken, Stichting Bloemerd O.G. en Sport €1.500 voor het clubgebouw en SV Velocitas tenslotte €1.935 voor zonnepanelen. Cheques van € 500 gingen naar Stichting Hart voor Leiderdorp (openlucht podium), Ruitervereniging Liethorp (energiebesparing). LSC Alecto (pannaveldje) en volleybalvereniging Leython DC (beachvolleybal), Marchingband Tamarco (zomertenue) en Stichting Schooltuinen Leiderdorp (kookboek).
aatschappelijke lokale organisaties kunnen elk jaar, indien zij klant zijn, bij de bank een wens indienen. Een jury maakt de nominaties bekend. De Rabobank klanten kunnen vervolgens stemmen op hun favoriet. Het aantal stemmen bepaalt de hoogte van het bedrag.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>