Heren 1 Aquadraat stunt tegen hoog geklasseerd MNC | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Noa van Straaten (wit) speelde een sterke rol in de Heren 1 verdediging. | Foto: PR
Noa van Straaten (wit) speelde een sterke rol in de Heren 1 verdediging. | Foto: PR (Foto: )

Heren 1 Aquadraat stunt tegen hoog geklasseerd MNC

In een wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gespeeld is het jonge Heren 1 team van Aquadraat erin geslaagd het op de 2de plaats staande MNC uit Dordrecht, te verslaan. De 9-5 overwinning was terecht en had zelfs nog hoger kunnen uitvallen als de ploeg onder leiding van captain Timo Dreef in de slotfase zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen.

Heren 1 wist in de eerste helft van de wedstrijd de matige MNC keeper vijf keer makkelijk te verschalken. MNC verknoeide veel aanvallen maar had ook een geconcentreerde verdediging onder leiding van de goed spelende Noa van Straaten en Maikel vd. Berg tegenover zich. Na in de 3de periode eerst een voorsprong van 8-4 te hebben genomen, ging de Dordtse ploeg het over een andere boeg gooien. Via intimidatie probeerde het Aquadraat uit zijn spel te halen maar de scheidsrechters anticipeerden daar goed op. De verkregen man-meer situaties werden echter niet benut waardoor de voorsprong niet echt verder opliep. Weliswaar lukte het de ploeg in normale aanvallen steeds een vrije man in de tweede lijn te krijgen maar deze kansen werden steeds over of naast geschoten. Pas in het laatste deel van de 4de periode was het Timo Dreef die het laatste doelpunt (9-5) op het wedstrijdformulier zette.

Heren 2 en 4
Het Heren 2 team speelde een belangrijke wedstrijd tegen het even hoog staande ZPB uit Brandrecht. De sterke en goed schietende midvoor van de Barendrechtse ploeg was een plaag voor deAquadraat verdediging. Hoewel de Leiderdorpers voldoende aanvallen kregen waren slordige en te late passes er de oorzaak van dat het Heren 2 niet lukte de stand om te buigen en dus genoegen moest nemen met een 5-7 verlies.
De kampioensaspiraties van Heren 4 worden elke week duidelijker en ook deze keer werd weer ruim gewonnen. In de 1ste periode lukte het niet om afstand te nemen maar na 2-3 werd in de 2de periode een 2-7 voorsprong gepakt die tot 3-10 werd vergroot voor de laatste periode werd gestart. Daarin voegden Elwin Dreef, Peter van Veen en Martijn Back nog een doelpuntje aan het totaal toe en werd met 3-14 gewonnen.

EG1
Het EG1 team behaalde een overwinning op DES/DSZ/ZDHC combinatie uit Den Haag. Mila Stankovic scoorde al binnen 1 minuut twee keer en zette Aquadraat direct op voorsprong. Helaas kwam de tegenstander nog even terug (2-2) maar in de 2de periode al liep de ploeg uit naar 5-2 door onder andere Hugo Vonk en Thom vd. Berg. Pas in de slotperiode werd daarna weer gescoord en het was Mila Schellingerhout die de eindstand op 6-3 bepaalde.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>