Bewoners Keerpunt uitgekeken op snelgroeiers | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het plantsoen ziet er armetierig uit | Foto: PR
Het plantsoen ziet er armetierig uit | Foto: PR (Foto: )

Bewoners Keerpunt uitgekeken op snelgroeiers

Dat kan beter. Met die boodschap begroeten bewoners van Het Keerpunt zaterdagochtend een grote delegatie van GroenLinks in hun achtertuin. Het plantsoen tussen de flats aan de Cor Gordijnsingel en de Engelendaal ziet er dor en armetierig uit. Het meer dan manshoge rietgras ontneemt bewoners op de begane grond bovendien alle uitzicht.

Wim Steenvoorden, voorzitter van de bewonerscommissie van Het Keerpunt 1 en 2, heeft weinig moeite om de gemeenteraadsfractie van GroenLinks van zijn standpunt te overtuigen. "De gemeente moet wat aan de beplanting doen'', aldus Steenvoorden, wiens contacten met de gemeente tot nu toe geen resultaat hebben gehad. Het gaat de bewoners niet alleen om mooie bloemen en planten in de buffer naar de drukke Engelendaal, maar ook om het sociale aspect van de gemeenschappelijke tuin. Steenvoorden: "Als je niet over deze rietgraspluimen heen kunt kijken, raak je gemakkelijk in een isolement.'' Fractievoorzitter Bob Vastenhoud van GroenLinks belooft dat zijn fractie raadsvragen over de plantsoeninrichting gaat stellen. Volgens een deskundige schoonzoon van Steenvoorden, hovenier van beroep, is de opzet van de tuin niet verkeerd. Bij de aanplant is gekozen voor snelgroeiers. Dat drukt de kosten. Alleen ontbreekt volgens de hovenier de maatvoering. Door de metershoge begroeiing zien bewoners op de begane grond ook niets meer van de mooiere delen van de tuin. Na de informatieve rondleiding harken bewoners en vrijwilligers van GroenLinks gezamenlijk nog gauw even enkele vuilniszakken afval bij elkaar. De opbrengst had nog groter kunnen zijn als een gemeentelijke opruimploeg niet juist onlangs deze buurt had aangedaan. Overigens mogen de Keerpunt-bewoners zich gelukkig prijzen dat zij Annemarie in hun midden hebben. Zij behoort in het seniorengezelschap niet tot de jongste, maar wel tot de fanatiekste afvalprikkers.
Wie een woonwijk wil voordragen kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning van GroenLinks Leiderdorp (tim.brouwerdekoning@raadleiderdorp.nl of telefoon 06-38030152).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>