Kerstbomen voor 50-cent munten | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Thomas, Lars, Guido en Mendel in de berg kerstbomen die ze hebben opgehaald in de Kerkwijk.
Thomas, Lars, Guido en Mendel in de berg kerstbomen die ze hebben opgehaald in de Kerkwijk. (Foto: Fam. Shaw)

Kerstbomen voor 50-cent munten

Het zou zomaar een record kunnen zijn. Thomas, Lars, Guido en Mendel uit de Koningstraat hebben in de Kerkwijk maar liefst 91 kerstbomen opgehaald.

Woensdagmiddag 9 januari konden ze die inruilen tegen een muntje van 50 cent per stuk. Wat toch een leuk zakcentje opleverde.

Over het hele dorp verspreid waren er woensdag zestien plekken waar kerstbomen en vuurwerkresten ingeleverd konden worden. En die werden druk gebruikt.

Vroeger leverde een boom of een zak vuurwerkresten een lootje op waarmee geldprijzen tussen de 10 en 250 euro gewonnen konden worden. Maar vorig jaar werd dat systeem overboord gegooid en betaalden de mannen van de gemeentewerf  direct een halve euro per boom of zak. De nieuwe werkwijze sloeg aan en is dan ook dit jaar geprolongeerd.


 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>