Regenboogvlag wappert een week lang bij gemeentehuis Leiderdorp | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Ook op Coming Out Day, 11 oktober, wapperde de regenboogvlag bij het Leiderdorpse gemeentehuis.
Ook op Coming Out Day, 11 oktober, wapperde de regenboogvlag bij het Leiderdorpse gemeentehuis. (Foto: J.P.Kranenburg)

Regenboogvlag wappert een week lang bij gemeentehuis Leiderdorp

"Wij hijsen deze week in de gemeente Leiderdorp de regenboogvlag, omdat wij vinden dat in Leiderdorp iedereen meetelt en je mag zijn wie je bent!" Dat staat sinds het begin van maandagmiddag 7 januari te lezen op de Facebook pagina van de gemeente.

Op deze manier laat ook Leiderdorp zien afstand te nemen van de Nashville verklaring, een vertaling van het Amerikaanse Nashville Statement. In die omstreden verklaring staat onder meer dat goede christenen homoseksualiteit en transgenderisme altijd moeten afwijzen. In Nederland hebben al ruim tweehonderd predikanten, voorgangers en boegbeelden van de orthodox-protestantse kerk het manifest ondertekend, waaronder Tweede Kamerlid en SGP-leider Kees van der Staaij.

In Leiderdorp besloot het college van burgemeester en wethouders vanochtend een signaal af te geven door de regenboogvlag te hijsen. Een zetje daartoe werd gegeven door D66 fractieleider Jeroen Hendriks, die gisterenavond op Twitter voorstelde om in Leiderdorp de hele maand de regenboogvlag te laten wapperen. "Om te tonen dat in Leiderdorp iedereen meetelt, wie je ook bent, wie je ook liefhebt en - vanzelfsprekend - wat je ook gelooft (zelfs als het zo stuitend is)!", aldus Hendriks.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>