Wethouder Willem Joosten na zijn eerste ritje op de waterglijbaan.
Wethouder Willem Joosten na zijn eerste ritje op de waterglijbaan. Foto: Johan Kranenburg

Wethouder opent vernieuwde waterglijbaan in ruim 18 seconden

Algemeen

18,22 seconden. Zo lang deed de Leiderdorpse sportwethouder Willem Joosten (VVD) er vanochtend over om van de ruim 42 lange vernieuwde waterglijbaan in zwembad De Does af te roetsjen. Waarmee de nieuwe attractie meteen officieel geopend was.

Eigenlijk was het de bedoeling om de interactieve waterglijbaan eind september al te openen, maar het duurde allemaal wat langer. Personele problemen bij de leverancier, de afstelling die wat ingewikkelder bleek dan verwacht, het leverde allemaal vertraging op. Maar nu staat er dan "een eindproduct dat volledig naar tevredenheid is", zoals manager Ferdy Dreef van Sportfondsen Leiderdorp, de uitbater van het zwembad, zei.

De nieuwe glijbaan lijkt op het eerste gezicht op het oude, maar een ritje wordt een totaal andereTitel ervaring.  Dat dankzij instelbare licht- en geluidseffecten, een tijdmeting die aanmoedigt om glijrecords te breken en ingebouwde 'touch points' waarbij het de bedoeling is er zoveel mogelijk van aan te raken onderweg naar beneden.

Bovendien is de glijbaan ook nog eens goed geïsoleerd en daarmee een stuk duurzamer dan de vorige, vertelde At van der Plas, het hoofd van de technische dienst van Sportfondsen. "De oude glijbaan was enkelwandig en daarmee een soort schoorsteen waardoor warmte uit het zwembad naar buiten gezogen werd. Dit is een dubbele buis wat een hele hoop energie scheelt. De extra kosten hebben we in tien jaar terugverdiend."

Met de nieuwe waterglijbaan en andere speeltoestellen die afgelopen zomer bij het recreatiebad geplaatst zijn, is het Leiderdorpse zwembad weer helemaal van deze tijd en aantrekkelijk voor de wijde regio, gaf Dreef aan.

Wethouder Joosten onderstreepte het belang van het zwembad voor Leiderdorp. "Alle leeftijden en alle doelgroepen maken er gebruik van."

V.l.n.r. Willem Joosten, Ferdy Dreef, At van der Plas en Rudo Slappendel van Unity.NU die het feestje rond de opening van de waterglijbaan presenteerde.
Wethouder Willem Joosten knip het lint door bij de trap van de waterglijbaan.

Uit de krant