Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het bestuur van de Vrienden van het Oude Dorp (in roze vesten) met tweede van rechts voorzitter Fried de Rave samen met Sven Vletter van het PC Hooftcollege (tweede van links) en Vriend van de Vrienden Kees van Haasteren (vierde van rechts).
Het bestuur van de Vrienden van het Oude Dorp (in roze vesten) met tweede van rechts voorzitter Fried de Rave samen met Sven Vletter van het PC Hooftcollege (tweede van links) en Vriend van de Vrienden Kees van Haasteren (vierde van rechts). (Foto: Johan Kranenburg)

Spelletjes voor leerlingen PC Hooftcollege dankzij Vrienden van het Oude Dorp

De leerlingen van het PC Hooftcollege in Leiderdorp kunnen in het nieuwe jaar nieuwe spellen kopen die hen helpen bij het trainen van allerlei sociale vaardigheden. Deze kerstwens kan worden vervuld dankzij een gift van 500 euro van de Stichting Vrienden van het Oude Dorp. De cheque werd zaterdagmiddag 22 december uitgereikt in café De Hollandsche Tuyn aan de Leiderdorpse Hoofdstraat.

Door: Corrie van der Laan

De Vrienden van het Oude Dorp vervullen ieder jaar een kerstwens van een lokale organisatie, vereniging of instelling. Dit jaar waren er acht wensen aangemeld, vertelde voorzitter Fried de Rave. De keuze welke wens wint, wordt gemaakt door de bestuursleden van de stichting, die ieder tien punten mogen verdelen.

De wens van leerlinge Lidewij uit de MAVO eindexamenklas van het PC Hooftcollege, behaalde de meeste punten. Lidewij schreef een brief (zie de foto hieronder) waarin ze uitlegde dat op de MAVO afdeling negentig leerlingen zitten die kampen met problemen als vormen van autisme en angststoornissen. Zij gebruiken allerlei gezelschapsspellen – bijvoorbeeld Monopoly of  Weerwolven - om te oefenen met samenwerken, complimenten leren ontvangen en omgaan met tegenvallers. "Dit is een onwijs fijne manier van leren voor mij, maar ook voor andere leerlingen want het is ook nog eens leuk", aldus Lideweij. Maar de meeste spellen op school zijn oud en incompleet. Vandaar de kerstwens.

De Rave reikte de prijs uit aan leraar Sven Vletter die ervoor zal zorgen dat Lidewij en haar medeleerlingen de gewenste spellen kunnen gaan kopen.

Vriend van de Vrienden

Al een aantal jaar wordt, tegelijk met de cheque voor de kerstwens, ook een beeldje uitgereikt aan de 'Vriend van de Vrienden', een blijk van waardering voor iemand die zich bijzonder inzet voor de stichting. Dit jaar werd Kees van Haasteren van Van Haasteren Motors BV zo in het zonnetje gezet. "Al jarenlang een trouwe sponsor en een toegewijd vrijwilliger die ons altijd helpt bij de activiteiten op Koningsdag en bij het Klootschieten", zo prees De Rave hem.

Meer berichten