Logo leiderdorpsweekblad.nl
Razend druk was het zaterdagavond bij de Dorpskerk toen daar de Vrienden van het Oude Dorp daar de lichtjes in de grote kerstboom ontstaken.
Razend druk was het zaterdagavond bij de Dorpskerk toen daar de Vrienden van het Oude Dorp daar de lichtjes in de grote kerstboom ontstaken. (Foto: Johan Kranenburg)

Leiderdorp weekend lang ondergedompeld in kerstsfeer

Leiderdorp werd afgelopen weekend ondergedompeld in kerstsfeer. In het kader van de Kerstafette konden jong en oud van donderdagavond tot en met zondagavond op verschillende plekken in het dorp genieten van een brede variatie aan activiteiten die allemaal in het teken stonden van het naderende kerstfeest.

Het allerdrukst was het zaterdagavond om 5 uur bij de Dorpskerk, toen daar de lichtjes in de kerstboom werden ontstoken. Honderden mensen waren bij dat moment aanwezig en zongen daarna  uit volle borst bekende kerstliedjes mee.

Populair was ook authentieke kerstmarkt op vrijdagavond en zaterdag in de tuin van de Dorpskerk. Zaterdagmiddag was het razend gezellig in het kinderkerstpark bij Brasserie Park waar kinderen lekker konden knutselen en hun eigen stokbroodjes roosteren boven open vuur.

Niet bij alle activiteiten was het even druk. De opkomst bij de Santarun, zaterdag om vier uur, was met slechts 21 deelnemers bescheiden. En de bonte Sterrentocht die een uurtje later startte, trok veel belangstelling maar slechts weinig spontane meelopers. Wat wellicht ook te maken had met de snijdende kou.

Liefhebbers van zang, muziek, dans en toneel konden het hele weekend hun hart ophalen met toneelvoorstellingen, concerten en optredens van dansgroepen en koren. Waarbij het kerstthema vanzelfsprekend een belangrijke rol speelde.

Klik hier voor heel veel foto's van de Kerstafette 2018, gemaakt door Johan Kranenburg.  

Meer berichten