Logo leiderdorpsweekblad.nl
De vrijwilligers van VluchtelingenWerk namen afscheid van teamleider Maureen van den Brink (met bloemen) en van elkaar.
De vrijwilligers van VluchtelingenWerk namen afscheid van teamleider Maureen van den Brink (met bloemen) en van elkaar. (Foto: Johan Kranenburg)

Vaarwel, vrijwilligers van VluchtelingenWerk

In navolging van de andere welzijnsorganisaties in Leiderdorp heeft ook VluchtelingenWerk zijn poorten gesloten. Vanaf 1 januari wordt de dienstverlening aan vluchtelingen met een status ondergebracht bij Incluzio. In de consistorieruimte van de Scheppingskerk namen de vrijwilligers woensdagavond 12 december afscheid van elkaar. Er werd gegeten en gepraat, herinneringen opgehaald, gelachen en ook een traan geplengd.

Door: Cees Mentink

Een voor een druppelden de vrijwilligers van VluchtelingenWerk woensdag binnen. Ze werden verwelkomd door Maureen van den Brink, sinds jaar en dag de teamleider van VluchtelingenWerk. Iedereen had een gerecht bereid en meegenomen, vaak vergezeld van een flesje wijn, waardoor er een mooi en uitnodigend buffet kon worden opgemaakt. De stemming liet zich het best omschrijven als 'ingetogen'. Geen uitbundige verlichting, geen 'gezellige' muziek, maar des te meer ruimte om met elkaar terug te blikken en ervaringen te delen. Partir, c'est mourir un peu, toch?

Ongeveer twintig vrijwilligers hadden zich verzameld. Niet iedereen was in de gelegenheid op deze dag en dit uur naar het afscheid te komen. Zij lieten op een andere wijze van zich horen.

Alvorens Maureen het startschot, "Tast toe, laat het smaken", kon geven, bedankte zij de vrijwilligers – ook die uit de beginjaren – voor hun inzet, hun grote betrokkenheid, voor de vluchtelingen. Vaak ging het om complete gezinnen die ijlings huis en haard moesten verlaten vanwege oorlogsgeweld of een totalitair regime, en die na enkele malen verhuisd te zijn van opvangcentrum naar opvangcentrum, neerstreken in het rustige Leiderdorp.

Lees het hele artikel in het Leiderdorps Weekblad van woensdag 19 december

Meer berichten