Wethouder Willem Joosten (geheel links) met locatieleider Maarten Meijers en juf Arnica Geertsema en een aantal kinderen van groep 5 bij zebra Seef, de mascotte van School op Seef. | Foto: J.P. Kranenburg
Wethouder Willem Joosten (geheel links) met locatieleider Maarten Meijers en juf Arnica Geertsema en een aantal kinderen van groep 5 bij zebra Seef, de mascotte van School op Seef. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

KJS nog steeds School op Seef

Algemeen

Verkeerswethouder Willem Joosten reikte woensdagochtend 12 december het verkeersveiligheidslabel uit aan de Koningin Julianaschool in Leiderdorp.

Voordat het bordje daadwerkelijk werd overhandig, fietste de wethouder samen met enkele kinderen van groep 5 een parcours met hindernissen. Wat hen allemaal goed af ging.

In 2015 voldeed de KJS aan alle criteria om een verkeersveilige school te zijn en behaalde toen voor het eerst het verkeersveiligheidslabel. Elke 3 jaar wordt bekeken of de school nog steeds voldoet aan alle voorwaarden voor dit label. Dit jaar is dat dus het geval.

De KJS vindt het belangrijk dat kinderen zich veilig, verantwoordelijk en vaardig in het verkeer kunnen begeven. Daarom gebruiken zij het lesprogramma van School op Seef dat zowel theorie- als praktijklessen voor alle groepen bevat. Ook de komende 3 jaar zal de KJS weer aandacht aan goede verkeerseducatie besteden.

Uit de krant