Het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom en de daarop volgende samenzang van kerstliedjes trekt altijd veel publiek
Het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom en de daarop volgende samenzang van kerstliedjes trekt altijd veel publiek Archieffoto: Johan Kranenburg

De lichtjes gaan weer aan in het Oude Dorp

Algemeen

De Vrienden van het Oude Dorp bieden ook dit jaar weer Leiderdorp een grote kerstboom aan. Zaterdag 15 december om 17.00 uur gaan de lichtjes aan in de ruim zes meter hoge boom bij de Dorpskerk aan de Hoofdstraat. Daarna worden met met alle aanwezigen kerstliedjes gezongen.

"Dit is voor ons altijd een mooie afsluiting van onze activiteiten in een jaar," zegt voorzitter Fried de Rave. "We schenken ook gluhwein en warme chocolademelk en het sluit mooi aan bij de gezellige Kerstmarkt die door de Kerk zelf op vrijdag en zaterdag wordt georganiseerd. Wanneer mensen dat willen kunnen ze dit jaar aansluitend een eenvoudig hapje eten in de Kerk."

Ook dit jaar kunnen verenigingen en particulieren weer hun kerstwens indienen. De Stichting Vrienden van het Oude Dorp heeft een bedrag van 500 euro beschikbaar voor een mooie wens voor Leiderdorp. "Samen met onze sponsors geven wij graag iets terug aan ons dorp. Een boom en een mooi bedrag voor een activiteit," aldus de voorzitter.

Kerstwensen kunnen tot vrijdag 21 december worden ingediend via info@oudedorp.nl of afgegeven aan de bar van De Hollandsche Tuyn. Zie ook de advertentie op de achterpagina van het Leiderdorps Weekblad van deze week. Op zaterdagmiddag 22 december maakt het bestuur van de 'Vrienden' de winnaar bekend in De Hollandsche Tuyn.

Uit de krant