De Rabobank aan de Van Diepeningenlaan in Leiderdorp.
De Rabobank aan de Van Diepeningenlaan in Leiderdorp. Foto: Arno Massee

'Rabobank blijft altijd dichtbij in Leiderdorp'

Algemeen

Klanten, zowel particulieren als ondernemers, hoeven zich absoluut geen zorgen te maken dat de Rabobank verdwijnt uit Leiderdorp. Dat zegt directeur Erik Versnel van Rabobank Leiden-Katwijk in reactie op een artikel dat verscheen in het Leiderdorps Weekblad van 5 december.

In dat artikel werd gemeld dat de Rabobank bij winkelcentrum Santhorst over enige tijd de deuren gaat sluiten. Het veroorzaakte veel ongerustheid onder de klanten. Maar dat is helemaal niet nodig, verzekert Versnel. "De Rabobank blijft altijd dichtbij in Leiderdorp."

Wel is het zo dat de Rabobank elk half jaar het filiaal aan de Van Diepeningenlaan evalueert. "Het bankbezoek neemt enorm af dus dat houden we in de gaten", zegt Nadia Quichou, sinds jaar en dag het gezicht van de Leiderdorpse vestiging. "Maar in 2019 blijft dit kantoor in ieder geval open."

Mocht daarna toch besloten worden tot sluiting, dan wordt in ieder geval gezorgd dat Rabobankklanten op een andere plek in Leiderdorp terecht kunnen met vragen en om bankzaken te regelen. "En voor mensen die vanwege ziekte, ouderdom of lichamelijke kwalen niet naar ons toe kunnen komen, hebben we ook nu al mobiele adviseurs die kosteloos bij hen thuis langs gaan", stelt Versnel gerust.

Het opnemen of storten van geld in de buurt wordt zelfs nog wat makkelijker als de geldautomaten van Geldmaat worden ingevoerd. De drie grote banken, Rabobank, ABN AMRO en ING, werken hierin samen. De gele Geldmaten zullen met ingang van 2019 op steeds meer plekken te vinden zijn. Waarmee de zorg dat ondernemers een langere afstand moeten afleggen met het cash geld dat ze willen 'afstorten', die onlangs verwoord werd tijdens de netwerkbijeenkomst van de Leiderdorpse ondernemersvereniging, weggenomen wordt.

De Rabobank blijft ook maatschappelijk actief in Leiderdorp, benadrukt Versnel. "We sponsoren hier sportclubs en evenementen als het Doeshavenconcert en de Jaarmarkt. We hebben zelfs een team dat speciaal voor Leiderdorp kijkt hoe we bepaalde activiteiten kunnen ondersteunen. Ook leuk om te melden is dat dit jaar maar liefst zestien Leiderdorpse goede doelen genomineerd zijn voor het Rabobank Wensenfonds. De uitreiking van de cheques vindt plaats op 30 januari tijdens een klantenavond in de kantine van RCL."

Uit de krant