De Rabobank aan de Van Diepeningenlaan in Leiderdorp.
De Rabobank aan de Van Diepeningenlaan in Leiderdorp. Foto: Johan Kranenburg

Zorgen onder ondernemers over sluiting Rabobank

Algemeen

De Rabobank aan de Van Diepeningenlaan in Leiderdorp zal over enige tijd de deuren sluiten. Omdat het filiaal van de ABN-Amro bank tegenover het Winkelhof al gesloten is, heeft dit direct gevolgen voor ondernemers om contant geld 'af te storten'. Ondernemers zullen langer onderweg zijn met hun omzet. Dit levert een veiligheidsrisico op. Partijen gaan met elkaar in gesprek om een oplossing te vinden voor dit probleem. Dat meldde voorzitter Didos van Dam van de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) tijdens de netwerkbijeenkomst van 28 november.

Door: Rutger Hondelink

De bijeenkomst in Grand Café Hofplein werd druk bezocht. Er waren niet alleen ondernemers, ook burgemeester Driessen en wethouder Joosten waren van de partij.

Van Dam waagde het om op een keukentrapje te klimmen om de LOV leden op de hoogte te brengen van de belangrijkste zaken van de afgelopen maand. Zo denken Leiderdorpse ondernemers mee als het gaat om de Nota Bedrijventerreinen van de gemeente. Ook vertelde hij dat op 20 juli 2019 de Stierenbrug zes weken voor onderhoud wordt afgesloten. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van Leiderdorpse winkeliers en daarmee hun omzet. Aan de andere kant zullen mensen niet zo snel de Oude Rijn oversteken om elders hun boodschappen te doen, nuanceerde een toehoorder. Als laatste meldde Van Dam dat de gemeente en de LOV nieuwe ondernemers voortaan samen welkom heten in Leiderdorp.

John Filippo bleef veilig met beide benen op de grond staan toen hij het woord kreeg. Zichtbaar geëmotioneerd vertelde de nu demissionair voorzitter over het stoppen van de Stichting Winkelhof, de winkeliersvereniging van het gelijknamige winkelcentrum. Dankbaar sprak hij over het waardige afscheid dat de stichting onlangs werd aangeboden door burgemeester Driessen.

Leiderdorpse ondernemers onder elkaar.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant