'Inschattingsfout' wethouder Gardeniers was doorsturen e-mail projectontwikkelaar | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: J.P. Kranenburg
Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)

'Inschattingsfout' wethouder Gardeniers was doorsturen e-mail projectontwikkelaar

De 'inschattingsfout' die voor wethouder Jeff Gardeniers (CDA) reden was maandag 26 november per direct af te treden, was het doorsturen van een e-mail van projectontwikkelaar Pluis Participatie Groep BV aan de CDA-fractie.

In die mail van 19 oktober laat bestuurder Sven Pieters van Pluis weten dat het bedrijf per 7 januari onherroepelijk eigenaar is van het voormalige kerkgebouw De Menswording en dat er op de locatie aan het Heelblaadjespad 1 sowieso gebouwd gaat worden, of dat nu woningen wordt of iets anders (zie ook het artikel 'Hoe dan ook nieuwbouw op Menswordinglocatie').

Gardeniers stuurde de mail door om zijn partijgenoten te laten weten dat de verkoop definitief was. Met het idee dat dit enige rust zou brengen; eerder waren er geruchten dat als de gemeente de bestemming van de Menswordinglocatie niet zou wijzigen van 'maatschappelijk' in 'woningbouw', Pluis het koopcontract wellicht zou ontbinden.   

De CDA wethouder was als enige in het college van burgemeester en wethouders geen voorstander van het schetsplan van de projectontwikkelaar voor een appartementengebouw aan het Heelblaadjespad 1, maar dat was geen punt voor zijn collega's. "Dit was een vrije kwestie in het college", zegt wethouder Willem Joosten (VVD) van onder meer Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen. Het zonder overleg doorsturen van de mail van Pluis vonden ze wèl een probleem. "Dat was een intern stuk aan het college met privacygevoelige gegevens. Dat hoor je niet te delen. "

Gardeniers wil er verder niet veel over kwijt, behalve dat er voor hem een onwerkbare situatie ontstond zodat opstappen onvermijdelijk was.

Het CDA blijft wel deel uitmaken van de coalitie. CDA fractievoorzitter Mirjam van der Stelt meldt dat momenteel hard gezocht wordt naar een vervanger voor Gardeniers.  Wat wellicht even zal duren want "We hebben niemand in de coulissen staan".

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>