Logo leiderdorpsweekblad.nl
Drukte op de 26e boekenmarkt.
Drukte op de 26e boekenmarkt. (Foto: Johan Kranenburg)

Recordopbrengst bij 26ste boekenmarkt Protestantse Gemeente Leiderdorp

De 26ste boekenmarkt in de Scheppingskerk is een groot succes geworden. De verkoop op vrijdag 23 en zaterdag 24 november overtrof alle voorgaande markten van de Protestantse Gemeente Leiderdorp met een opbrengst van 10.320 euro.

Vrijdagavond was al duidelijk dat er werd afgestevend op een recordopbrengst. Toen om half 7 de kerkdeuren open gingen, stond een rij kooplustige boekenliefhebbers te wachten en het bleef de hele avond razend druk. Na de sluiting om 9 uur liet een grove telling zien dat er al ruim 7000 euro in kas was. Ook zaterdag werd de boekenmarkt goed bezocht. De voorraad aan boeken was zo groot dat er amper gaten geslagen waren in de eindeloze rijen dozen die uitgestald stonden in de kerkzaal.

Het blijft bijzonder om te zien hoeveel mensen zich vrijwillig inzetten om elke boekenmarkt tot een succes te maken. Dat begint al op iedere eerste dinsdag van de maand: dan wordt niet alleen oud papier en voedsel voor de Voedselbank ingeleverd, maar ook veel boeken en legpuzzels. De boeken worden dan gecontroleerd en gesorteerd en zo wordt in een half jaar tijd een geweldige voorraad opgebouwd. 

Een kwart van de netto-opbrengst van de boekenmarkten en de inzameling van het oud papier is dit jaar door de diaconie bestemd voor het Lionel Heart Medical Centre in Sierra Leone. Dit ziekenhuis is steen voor steen gebouwd door de Nederlandse Lion Heart Foundation en is mede door de hulp van veel vrijwilligers uitgegroeid tot een professioneel ziekenhuis met 70 bedden, een operatiekamer, röntgen- en kraamafdeling en aparte isolatie-afdeling. Het ziekenhuis staat in het armlastige district Tonkollili en biedt goede gezondheidszorg aan ongeveer 50.000 mensen. Zie ook: http://lion-heart.nl.

Op dinsdag 4 december van 7.30 tot 16.30 uur kunnen weer boeken worden ingeleverd bij de Scheppingskerk. Dat is het begin van de opbouw van de voorraad voor de 27ste boekenmarkt die wordt gehouden op 17 en 18 mei 2019.

Meer berichten