Logo leiderdorpsweekblad.nl
Dick van der Bijl (Voorzitter RCL), Mandy Pieterson (Bestuurslid RCL), Shahroch Ramez en Irene van Kuijk (Teamleider Da Vinci College).
Dick van der Bijl (Voorzitter RCL), Mandy Pieterson (Bestuurslid RCL), Shahroch Ramez en Irene van Kuijk (Teamleider Da Vinci College). (Foto: PR)

Leids Jeugdlintje voor RCL-er Shahroch Ramez

Shahroch Ramez uit Leiderdorp was een van de tien jongeren onder de 18 jaar die vrijdag 23 november in de Burgerzaal van het Leidse Stadhuis een Leids Jeugdlintje kreeg opgespeld. De onderscheiding is voor jongeren die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de samenleving.

Shahroch was genomineerd door het Da Vinci College aan de Kagerstraat in Leiden waar hij in 3 HAVO zit. Shahroch is daar actief als Peerleader, betrokken lid van de fotoclub, enthousiast bij allerlei voorlichtingsactiviteiten zoals de Open Dag en het Technasium. Kortom; Shahroch is een aansprekend voorbeeld voor zijn generatiegenoten.

Zijn nominatie werd van harte ondersteund door de Leiderdorpse voetbalvereniging RCL. Daar is Shahroch ook actief in vele rollen. Zo is hij naast voetballer ook trainer en scheidsrechter. Ook RCL kan altijd op Shahroch rekenen en ook hier toont hij een echte 'can-do-mentaliteit'. Dat blijkt bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse Voetbalstart, waarin hij belangeloos drie dagen van zijn vakantie opoffert om met 220 jonge kinderen actief te zijn.

Shahroch ontving een medaille als Leidse Held uit handen van wethouder Marleen Damen die hem toesprak als een rolmodel dat zich in het ik-tijdperk graag inzet voor anderen. De aanwezige vertegenwoordigers van het Da Vinci College en RCL én uiteraard zijn ouders glommen van trots over deze bijzondere prestatie.

Meer berichten