Annelies Hoedt en Mariëtte Meulman in Winkelhof.
Annelies Hoedt en Mariëtte Meulman in Winkelhof. Foto: PR

Plan voor leenrolstoelen in Winkelhof

Algemeen

De Leiderdorpse vriendinnen Annelies Hoedt en Mariëtte Meulman hebben een missie. Ze willen dat er in Winkelhof een plek komt waar bezoekers een rolstoel kunnen lenen. Vorige week maandag legde Meulman hun idee voor een rolstoeluitleen in het Leiderdorpse winkelcentrum voor aan de gemeenteraad. "Het voorstel werd positief ontvangen", kon ze achteraf melden.

Maar daar laten de twee vriendinnen het niet bij. Ze gaan ook in gesprek met Winkelhof eigenaar Wereldhave en met partijen zoals Incluzio (die per 1 januari het welzijnwerk in Leiderdorp gaat uitvoeren), Fonds1818 en de Rabobank om alles financieel en organisatorisch rond te krijgen.

Annelies Hoedt weet uit eigen ervaring dat er behoefte is aan een rolstoeluitleen in het winkelcentrum. Haar zusje wordt langdurig verpleegd in Leythenrode en elke week haalde Hoedt haar op om even gezellig samen naar Winkelhof te gaan. Heel belangrijk voor dat zusje, vertelde Meulman aan de gemeenteraad. "Het bracht kleur in haar leven dat best grauw is." Totdat Annelies vanwege een rugblessure na een operatie de rolstoel nooit meer in en uit de auto mocht tillen. Sindsdien zijn de gezamenlijke uitstapjes naar Winkelhof afgelopen.

Hoedt en Meulman zetten het idee van de rolstoeluitleen op Facebook en LinkedIn. Ze kregen meteen enorm veel positieve reacties en herkenbare verhalen van mensen die ook heel blij zouden zijn met leenrolstoelen. Daarop besloten ze actie te ondernemen om hun idee werkelijkheid te laten worden.

Natuurlijk is daar best veel voor nodig, beseffen ze. Maar als alle betrokken partijen de schouders eronder zetten, moet het toch lukken dit heel snel voor elkaar te krijgen, hoopt Meulman. "Zodat het zusje van Annelies en vele anderen hopelijk dit jaar nog kunnen genieten van de mooie versiering en sfeer in De Winkelhof met de feestdagen."

Uit de krant