Logo leiderdorpsweekblad.nl
Buurtbewoners en politici bij De Menswording. De auto's geven aan tot hoever het gebouw komt dat projectontwikkelaar Pluis wil realiseren.
Buurtbewoners en politici bij De Menswording. De auto's geven aan tot hoever het gebouw komt dat projectontwikkelaar Pluis wil realiseren. (Foto: Johan Kranenburg)

Omwonenden De Menswording: 'Buurt moet wel kindvriendelijk en veilig blijven'

Het plein voor het voormalige kerkgebouw De Menswording staat zaterdagochtend om elf uur vol. Niet alleen met buurtbewoners, maar ook met auto's. Die zijn voor het gebouw neergezet om te laten zien hoeveel ruimte het appartementencomplex gaat innemen dat projectontwikkelaar Pluis Particitatie Groep BV hier wil realiseren.

Ook aan de overkant van het plein staan auto's, die aangeven waar straks extra parkeerplaatsen komen. Het maakt de doorgang vanaf het Heelblaadjespad, een zeer druk gebruikt fiets- en voetpad, naar de Gallaslaan best krap. En dat is precies wat een aantal buurtbewoners met deze actie inzichtelijk wil maken.

"Natuurlijk hebben we liever dat De Menswording blijft staan en zijn maatschappelijke functie behoudt, maar we zijn realistisch en begrijpen het als hier een aantal woningen moet komen. Maar hou dan wel rekening met de situatie. Er fietsen hele schoolklassen langs deze route en er loopt een hoop klein grut rond. We zijn geen zure buurtbewoners die zeiken over elk plan maar we willen wel dat de buurt kindvriendelijk en veilig blijft", zegt Marijn de Wilde, bewoonsters van de Lisdoddekreek en een van de organisatoren van de actie.

"Wat ons ook dwars zit, is dat we nooit informatie hebben gekregen over de plannen met deze locatie", vult haar buurvrouw Kristel van Slee aan. "We willen graag meedenken en meepraten maar daar hebben we nooit gelegenheid voor gekregen."

Met flyers roepen ze buurtbewoners en andere geïnteresseerden op om maandagavond 26 november naar het gemeentehuis te komen waar projectontwikkelaar Pluis een toelichting zal geven op het schetsplan voor het appartementencomplex. En ze wijzen op de vergadering van het Politiek Forum op maandag 10 december, waar de politiek zich buigt over het plan en belanghebbenden kunnen inspreken.

Meer berichten