Rose Breedveld van Alecto in de aanval.
Rose Breedveld van Alecto in de aanval. Foto: J.P.Kranenburg

Onnodig verlies Alecto vrouwen

Sport

Op een nauwelijks bespeelbaar veld gingen de vrouwen van Alecto zondag onderuit tegen de Gooische Hockey Club. De eerste helft sloot Alecto nog af met een 1-0 voorsprong maar in de tweede helft scoorden de bezoeksters twee keer, terwijl de thuisploeg de vele kansen niet wist te benutten.

Alecto startte veelbelovend. Het uitverdedigen ging goed en de Leiderdorpse hockeysters kwamen goed onder de druk van Gooische uit. Hierdoor kreeg Leiderdorpse ploeg ook een paar strafcorners, maar kon die niet verzilveren.

Uiteindelijk kwam de onvermijdelijke eerste goal er toch. Anne van Eindhoven sloeg met haar backhand net over het doel. Daarna kwamen Alecto-aanvalsters weer in de cirkel nadat een verdedigster van Gooische een pass niet goed aannam vanwege het gladde veld. Hierdoor belandde de bal bij invalster Esther de Witte die hem al glijdend het goal in pushte. Zo stond Alecto 1-0 voor toen het rustsignaal klonk.

Na de rust gaf Gooische meer tegendruk wat leidde tot een strafcorner in de tiende minuut. Deze werd in de goal geslagen waarmee de stand weer gelijk was (1-1).

Alecto kreeg strafcorners en kansen genoeg, maar de bal wilde er maar niet ingaan. Vier minuten voor tijd werd de bal door de gastvrouwen ingeleverd bij de tegenstander, waardoor er een één-op-één situatie ontstond met de keepster. Deze werd uitgespeeld en een slag op het doel volgde. Romy van As stond nog op de doellijn om de bal te stoppen, maar omdat ook zij slachtoffer werd van het gladde veld, was de 1-2 een feit.

Alecto zette nog even aan hierna en kreeg nog een enorme kans nadat Tessa de Leeuw met haar backhand op goal had geslagen en de rebound voor de stick van Esther de Witte belandde. Deze sloeg de bal echter naast de goal waarna meteen het eindsignaal klonk.

Zo moest Alecto een 1-2 verlies incasseren tegen de club uit Bussum. Een onnodig verlies, dat drie dure punten kost. Het was extra zuur, omdat dit de laatste wedstrijd voor de winterstop was en daarbij de laatste wedstrijd voor speelster Laure in t' Veld. Zij gaat op stage in London. Na het zaalseizoen zullen de dames van Alecto weer vol voor de winst gaan op 10 maart tegen Schaerwijde dames 1.