Ontbijten met de burgemeester | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Groep 8 van 't Bolwerk en burgemeester Driessen vlak voor ze aan hun gezonde ontbijt beginnen.
Groep 8 van 't Bolwerk en burgemeester Driessen vlak voor ze aan hun gezonde ontbijt beginnen. (Foto: Johan Kranenburg)
Onderwijs

Ontbijten met de burgemeester

De leerlingen van groep 8 van 't Bolwerk genoten donderdagochtend 8 november van hun ontbijt op een bijzondere locatie en in bijzonder gezelschap: ze aten in het atrium van het Leiderdorpse gemeentehuis en zaten aan tafel met burgemeester Laila Driessen en de wethouders Angelique Beekhuizen, Willem Joosten en Jeff Gardeniers.

De gezamenlijke maaltijd was georganiseerd in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. Niet alleen ontbijten in heel Nederland deze week een half miljoen kinderen een ochtend samen gezellig en gezond op 2.500 basisscholen, ook vinden 'Burgemeestersontbijtjes' plaats in 275 gemeenten, waarvan Leiderdorp en één is. Een mooie gelegenheid voor schoolkinderen en het gemeentebestuur om elkaar te leren kennen en meteen de aandacht te vestigen op het belang van een goed ontbijt.

Voor de kinderen van 't Bolwerk was dat laatste overigens niet echt nodig; zij ontbijten allemaal goed, zo vertelden ze – al bekende een meisje dat het er wel eens bij inschiet als ze zich verslaapt. Bij het Burgemeestersontbijtje, dat om 9.00 uur begon, schoven de meesten ook niet aan met een lege maag; zij hadden thuis vast een bodempje gelegd met een boterham, yoghurt met muesli of een smoothie.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>