Razend druk op laatste door Pluspunt georganiseerde winkelochtend | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Johan Kranenburg
Maatschappelijk

Razend druk op laatste door Pluspunt georganiseerde winkelochtend

Het was woensdagochtend 7 november razend druk in het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof. De door Stichting Pluspunt georganiseerde winkelochtend voor ouderen en mensen met een beperking trok ruim 700 bezoekers. Maar hoe gezellig het ook was, er leefde ook wel wat melancholie.

Want deze achttiende editie was de allerlaatste waarbij Pluspunt de kar trok. Per 1 januari neemt Incluzio het welzijnswerk in Leiderdorp over en houdt Pluspunt op met bestaan. Of Incluzio doorgaat met het jaarlijkse winkelfeestje, is afwachten.

Ondanks die schaduw genoot de doelgroep volop. Op de twee pleinen in het winkelcentrum waren terrassen opgesteld waar eigenaar Wereldhave van het winkelcentrum de bezoekers trakteerde op koffie met een gebakje. Een coverband, het ouderenkoor Young@Heart en de traditionele accordeonist zorgden voor muziek en een goochelaar voor extra entertainment. Leden van de Lions Club Leiderdorp en leerlingen van het Visser 't Hooft Lyceum boden de helpende hand aan bezoekers die dat nodig hadden. Winkeliers hadden speciale aanbiedingen en er stonden diverse kramen met informatie op gebied van zorg en welzijn.

Pluspunt had voor iedereen alvast een klein afscheidscadeautje: een zakje bijvriendelijk bloemenzaad met de opdruk: 'Bedankt voor uw waardering en vertrouwen'.

Tekst: Corrie van der Laan

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>